Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Кростата със смокини

Кростата със смокини
Източник: Violeta Mateva
Добави в Моят Кулинар
Рейтинг: 0
(още не е оценена)
време
> 90 м.
порции
Промени
Рецептата е лесна
Начин на приготвяне
  • 1

    В купа сe сипва брашното, яйцата, бакпулвера, ванилията, захарта и студеното масло, което се нарязва на парчета. С ръце се разбърква и замесва на гладко тесто. Завива се във фолио и се оставя за 1 час в хладилник.

  • 2

    Изважда се, отделя се топче, което се разточва и се изрязват формички на сърца и звездички за украса.

  • 3

    Голямата част също се разточва върху набрашнена повърхност с размер по-голям от тавата - 26 см. Прехвърля се с точилката върху намаслена тава, като се оформя и по стените.

  • 4

    Плодовете от сладкото се отцеждат и нарязват на парчета. Дъното се набожда с вилица, отгоре се сипва сладкото и се разпределят формичките.

  • 5

    Пече се в загрята фурна на 170 С около 25-28 минути. Изважда се и щом се охлади, се поръсва с пудра захар.

продукти
Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
"Плачът е за обикновените жени. Красивите жени просто отиват на шопинг." Оскар Уайлд
  • Ето и няколко варианта за мекици, за да не се чудите какво да си приготвите за закуска
  • А какво е есента без тиквените сладкиши?
  • Малки кашкавалени соленки :)
  • Зелник, ама най-лесният на света!
  • Картофки, ама по-така ;)
Митница на летището в Амстердам. - Каква е целта на посещението ви в Холандия? - Да пушим трева и да посетим Червените фенери. - Да,...