В купа сe сипва брашното, яйцата, бакпулвера, ванилията, захарта и студеното масло, което се нарязва на парчета. С ръце се разбърква и замесва на гладко тесто. Завива се във фолио и се оставя за 1 час в хладилник.
Изважда се, отделя се топче, което се разточва и се изрязват формички на сърца и звездички за украса.
Голямата част също се разточва върху набрашнена повърхност с размер по-голям от тавата - 26 см. Прехвърля се с точилката върху намаслена тава, като се оформя и по стените.
Плодовете от сладкото се отцеждат и нарязват на парчета. Дъното се набожда с вилица, отгоре се сипва сладкото и се разпределят формичките.
Пече се в загрята фурна на 170 С около 25-28 минути. Изважда се и щом се охлади, се поръсва с пудра захар.