Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Курабии

Курабии
Източник: Мартина Николова/Kulinar.bg
Добави в Моят Кулинар
Рейтинг: 2.5
(базиран на 4 отзива)
време
50 мин.
порции
Промени
Рецептата е умерено трудна
Начин на приготвяне
  • 1

    Брашното се пресява заедно с бакпулвера и в средата на купчинката се прави кладенче.

  • 2

    В кладенчето се слагат яйцата, част от захарта (отделя се малко за поръсване), олиото, маслото и ванилията. Содата се разбърква в киселото мляко. Омесва се меко тесто.

  • 3

    Разточва се кора, дебела около 2 см. С формички се изрязват курабии, които се нареждат в тава, покрита с хартия за печене.

  • 4

    Всяка курабия се намазва с разбито яйце и се поръсва с кристална захар.

  • 5

    Курабиите се пекат в предварително загрята до 200 С фурна, докато станат златисти.

  • 6

    *Вместо ванилия, в тестото може да се сложи канела, а за поръсване да се използва кафява захар.

продукти
Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
  "Модерната култура е задвижвана от кафе и бензин. Често първото има вкус на второто." Едуард Аби, американски есеист  
  • Зелник, ама най-лесният на света!
  • Картофки, ама по-така ;)
  • Ето и няколко варианта за мекици, за да не се чудите какво да си приготвите за закуска
  • А какво е есента без тиквените сладкиши?
  • Малки кашкавалени соленки :)
- Скъпа, какво има за вечеря? - Днес сготвих Крайно Мързеливи сарми... - Какво пък значи това? - Ами, зелевите листа са в буркан,...