Слага се 1л вода в тенджера да заври.
През това време каймата се смесва с 1 сп.л ориз (предварително сварен), щипка сол, щипка червен пипер и 1 сп.л. вода и се разбърква добре.
Лукът се нарязва и се слага в кипящата вода заедно със солта и пилешкия бульон.
След няколко минути се добавят кюфтенцата, пиперката и доматеното пюре. Разбърква се и се оставя да ври на слаб огън при леко отхлупен капак.
Малко преди да се свали от котлона се запържва брашното и се взима малко от соса. Бърка се, докато се получи хомогенна смес.
Изсипва се към ястието и се оставя да се сгъсти за около 5-10 мин. Накрая се слага нарязания магданоз. Може да се поръси с черен пипер. Сервира се с лимон.