Обичате ли шампанско и пенливи вина? Ние определено да.
Затова тази година сме си обещали да си отваряме по една бутилка шампанско на специалните поводи (защото обикновено пием въпросните вина само на Нова година).
Но никой не е забравил да го правим и на рожден ден, имен ден, годишнина, започването на нова работа и т.н. Поводи всякакви да си отворим една бутилка шампанско.
Ако сме голяма компания, една бутилка върши добра работа за "наздраве", но ако се двама (все пак наближава празника на любовта – Св. Валентин), тогава може и да остане част от съдържанието.
След отварянето на бутилката и престояването й няколко часа, балончетата отлитат и любимото ни шампанско/пенливо вино вече не е толкова привлекателно. А всички знаем, че именно в малките балончета, галещи рецепторите ни, се крие магията на шампанското.
Попаднахме на интересен и определено много лесен начин за възстановяване на балончета в шампанското.
photl.com
Трябва ни само една стафида. Въглеродният диоксид е този, който прави шампанското пенливо. След пускането на стафида в бутилката, останалият въглероден диоксид се отделя под формата на нови балончета. Само няколко минути са необходими, за да стане отново шампанското пенливо.
Наистина действа този метод, но ви прилагаме и едно видео, което да покаже нагледно как стават нещата.