Искате ли да си направим домашни шоколадови заливки за най-различни вкусотии?
А какво ще кажете да ги направим едновременно? Взе да става все по-хубаво, нали? На снимката ще видите, че магията става в т.нар. слоукукър. Много от нас вече си набавиха въпросния уред, но ако вие все още нямате, не се притеснявайте, може да се осъществи и в най-обикновена тенджера.
Трябват ни няколко различни вида шоколад, но чист, без никакви ядки и примеси вътре – ядки, крем и др. Тъй като при стопяването може да се пресече и няма да можем да топнем каквото и да е в шоколада.
Та, слагате черен, млечен, бял шоколад (ако намерите и такива с аромати на ванилия и фъстъчено масло, добавете и тях).
Сложете шоколадите в стъклени буркани и включете слоукукъра. Поставете бурканите в него и разбърквайте до стопяване на шоколадите.
*Ако пък нямате въпросния уред, сложете вода в голяма тенджера и в нея една по-малка, колкото да се хванат бурканите, които сте приготвили. Останалото е познато, шоколадът се топи по познатия начин.
Но привилегията на слоукукъра е, че има по-регулирана температура и това няма да позволи на шоколада за загори. Знаете колко бързо може да се случи това при обикновено стопяване на шоколад. Повечето от нас са си патили.
Сега идва ред и на декорацията, трябва просто да решите какво ще топнете в тези вкусни топинги – бисквити, солети, соленки(ако си падате по смесването на вкусове). Каквото и да си говорим, каквото и да топнем в тези течно-шоколадови фантазии, ще стане божествено.
На снимката виждате няколко вида сладки и соленки, топнати артистично до половина в шоколад, но ако искате да имате по-диетичен десерт, изберете любим плод. Например ягоди с черен шоколад. След стопяването на шоколада всичко е въпрос на въображение и вкус.
Ние ви даваме идея, а вие сами решавате как точно да я изпълните.
Хайде, вдъхновете се и действайте.
pinterest/diyready.com