Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Печено пиле със сос от естрагон

Печено пиле със сос от естрагон
Източник: Елена Узунова
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:основно
Рейтинг: 5
(базиран на 1 отзив)
време
60 мин.
порции
Промени
Рецептата е умерено трудна
Начин на приготвяне
  • 1

    Избира се тава, която да побере пилешкото, наредено едно до друго. Намаслява се с 15 г масло.

  • 2

    Пилето се овкусява с пипер и сол и се подрежда в тавата.

  • 3

    Фурната се загрява на 160 градуса и пилешкото се пече до златисто.

  • 4

    С миксер се разбъркват 450 мл предварително разтворен пилешки бульон, бяло вино, мащерка и естрагон. Добавят се в тавата към пилето.

  • 5

    Когато стане готово, пилето се изважда от тавата.

  • 6

    В отделен съд се прави запръжка с 15 г масло и 3 с.л. брашно, към което се добавя сосът от пилето и сметаната. Оставя се да къкри до желаната плътност.

  • 7

    Всяка пържола се сервира с около 60 мл сос, като по желание се украсява със стръкче пресен естрагон.

Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
"Плачът е за обикновените жени. Красивите жени просто отиват на шопинг." Оскар Уайлд
  • Всеки ще се зарадва на подобна изненада, щом има шоколад!
  • Зелник, ама най-лесният на света!
  • Сладките салами са едни от най-вкусните десерти :)
  • А какво е есента без тиквените сладкиши?
  • Ароматни, плодови мъфини за съботна закуска
Намерих чиния с торта в хладилника и бележка "НЕ ЯЖ"! Сега в хладилника има празна чиния с бележка "Една торта НЕ може да ми нарежда...