Загрейте 2 с.л. от олиото в тиган, сложете гъбите, нарязани предварително и бъркайте за 2-3 минути. Прехвърлете ги в чиния.
В това олио сложете бекона и бъркайте 2 минути, или докато стане златист. Сложете го като в същата чиния при гъбите.
Загрейте останалото олио в тенджера, запържете лука и чесъна, добавете ориза и бъркайте за 2-3 минути.
Добавете бульона към ястието постепенно, като бъркате постоянно. Подправете със сол и пипер. Оставете да заври. Свалете от котлона и преместете ястието в глинен гювеч.
Покрийте с капак и печете за около 20 минути в загрята фурна на 180 фурна. Трябва оризът на омекне и да поеме почти целия бульон. Поръсете с пармезан, отново сложете капака и печете още 15 минути или докато оризът се разгърне напълно.
Преди сервиране поръсете с наситнен магданоз.