Картофите обелете, нарежете и сложете в тавичка, застлана с хартия за печене. Овкусете със сол, черен пипер, чубрица и малко олио. Сложете да се пекат на 180 С.
През това време сложете бутчетата в тенджера с вода да се варят. Ако са домашни, така ще се сготвят по-бързо. Ако са купени, така ще намалите вредата от това, с което евентуално са инжектирани.
Докато картофите се пекат, а бутчетата се варят, измийте и нарежете гъбите.
След като бутчетата поврят около 2-3 минути, махнете водата, леко ги изплакнете с топла вода. Сложете бутчетата върху картофите, овкусете със сол, черен пипер и подправка за барбекю (подправка за месо).
Отгоре сложете и гъбите, като отново овкусите с подправки. Ако тавата ви е по-голяма, може да овкусите само веднъж и да разбъркате всичко. Добавете още малко олио и виното и върнете във фурната.
Печете още около 30 минути, като по средата на печенето завъртите бутчетата, за да се изпекат равномерно. При завъртането също може да овкусите от другата страна.