В купа се накисва желатина, след което се стопява на водна баня. Малка част от него се смесва със сока от компот (около 100 мл) и се сипва а дъното на купа.
Тази смес се оставя във фризера за около 10 минути, да стегне малко (време за приготвяне на парфето). Киселите млека ги разбиваме с миксер или тел със захарта, добавяме нарязаните на парченца плодове от компота от праскови и желатина, и отново разбъркваме добре с лъжица.
Върху охладения и леко желиран сок подреждаме 1-2 праскови, за украса, и между тях поставяме от сладкото. Заливаме с млечната смес и отново оставяме в хладилника около 30-40 минути да се желира.
Накрая добавяме и бисквитената смес (от разтопеното масло и натрошени бисквити), като внимателно натискаме. Оставяме отново да се охлади.
Готовото парфе обръщаме върху тортена чиния.