Ако сте решили, че искате да направите коледни сладки, тогава трябва да знаете как се прави перфектното тесто за коледни сладки.
Дотук добре, направихме сладките, но както обикновено, сме направили повечко, ей така да има. Идва момента, в който ентусиазма ни за хапване на сладки някакси е минал и ние трябва да направим усилие да ги запазим свежи за по-дълго, за да не ги изхвърлим. Никой не иска да хвърля храна, нали.
Ето и няколко съвета за това как да съхраняваме сладките за Коледа по правилния начин.
Ако има повече от един вид сладки, то задължително трябва да са в отделни съдове.
lubagrancharova
Въздухът е най-лошия враг на сладките. Това значи, че трябва да се съхраняват в кутии, които се затварят плътно. Така няма да се промени нито консистенцията, нито аромата на сладките.
Има някои видове сладки, които биха понесли да се замразят. Дори е препоръчително, ако ги направите по-отрано – сладки с шоколадови парченца, сладки от овесени ядки или джинджифилови сладки. Използвайте торбички за замразяване. Сложете сладките, изтеглете въздуха като ги притиснете.
Слепени сладки с крем също могат да се замразяват. Можете да замразите самите сладки преди да ги слепите. Когато ви потрябват само приготвяте крема и слепвате две по две.
Ако имате други начини, които сте установили, че работят, очакваме вашите съвети в коментарите.
youtube.com