За да направите кнедлите, смесете брашното и маслото. Размесете и натрошете така, че да се получат хлебни трохи. Добавете настърганото сирене чедър, нарязания на ситно магданоз, солта и пипера. Омесете добре и оставете настрана.
Загрейте зехтина в голям и висок тиган на силна степен. Сложете в него нарязания на едро лук. Пържете около 2-3 минути, или докато омекне и придобие златист цвят.
Добавете картофите, докато котлона все още гори на висока температура. Оставете ги за 5-7 минути и разбърквайте постоянно.
Добавете чесъна и морковите. Изсипете бульона и 2/3 от виното, след което и захарта и соевия сос. Оставете да заври.
Оставете зеленчуците да къкрят под капак няколко минути.
рибавете 2 ч.л. вода в микса за кнедлите, за да може да се образува меко тесто. Оформете го на малки топчета, големи колкото чери домати.
Сложете зеления боб в тенджерата, в която всичко вече е охладено и го оставете да къкри за 5 минути. След това, добавете гъбите и тиквичките.
Изсипете царевичното брашно и останалата част от виното. Оставете на котлона, докато маджата се сгъсти.
Сложете отгоре кнедлите. Покрийте тигана с капак и оставете 15 минути, докато кнедлите се уголемят.
Смесете лютия червен пипер и билките в малка купичка. Поръсете ястието.