Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Пролетно ястие с кнедли и билки

Пролетно ястие с кнедли и билки
Източник: Thinkstock / Guliver
Добави в Моят Кулинар
Рейтинг: 0
(още не е оценена)
време
60 мин.
порции
Промени
Рецептата е умерено трудна
Начин на приготвяне
  • 1

    За да направите кнедлите, смесете брашното и маслото. Размесете и натрошете така, че да се получат хлебни трохи. Добавете настърганото сирене чедър, нарязания на ситно магданоз, солта и пипера. Омесете добре и оставете настрана.

  • 2

    Загрейте зехтина в голям и висок тиган на силна степен. Сложете в него нарязания на едро лук. Пържете около 2-3 минути, или докато омекне и придобие златист цвят.

  • 3

    Добавете картофите, докато котлона все още гори на висока температура. Оставете ги за 5-7 минути и разбърквайте постоянно.

  • 4

    Добавете чесъна и морковите. Изсипете бульона и 2/3 от виното, след което и захарта и соевия сос. Оставете да заври.

  • 5

    Оставете зеленчуците да къкрят под капак няколко минути.

  • 6

    рибавете 2 ч.л. вода в микса за кнедлите, за да може да се образува меко тесто. Оформете го на малки топчета, големи колкото чери домати.

  • 7

    Сложете зеления боб в тенджерата, в която всичко вече е охладено и го оставете да къкри за 5 минути. След това, добавете гъбите и тиквичките.

  • 8

    Изсипете царевичното брашно и останалата част от виното. Оставете на котлона, докато маджата се сгъсти.

  • 9

    Сложете отгоре кнедлите. Покрийте тигана с капак и оставете 15 минути, докато кнедлите се уголемят.

  • 10

    Смесете лютия червен пипер и билките в малка купичка. Поръсете ястието.

     

Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
  "Винаги готвя с вино. Понякога дори го добавям в храната!" Уилям Клод Фийлдс, американски комик  
  • Ароматни, плодови мъфини за съботна закуска
  • Зелник, ама най-лесният на света!
  • Всеки ще се зарадва на подобна изненада, щом има шоколад!
  • А какво е есента без тиквените сладкиши?
  • Време е за канелените сладкиши с орехи
Майка се кара на невръстното си детенце: - Миткоооо, колко пъти да ти казвам да не си играеш около мен, докато готвя. Виж какво стана...