Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Пухкав сладкиш с праскови

16
Пухкав сладкиш с праскови
Източник: Десислава Николова
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:десерт
Рейтинг: 5
(базиран на 1 отзив)
време
40 мин.
порции
Промени
Рецептата е лесна
Начин на приготвяне
  • 1

    В купа разбиваме прясното мляко и олиото на крем, добавяме яйцата, ванилията и захарта и отново разбиваме хубаво.

  • 2

    Получената кексова смес изсипваме в намаслена и набрашнена тава, а отгоре подреждаме нарязаните праскови.

  • 3

    Печем в предварително загрята фурна на 180 С.

  • 4

    След изпичане поръсваме обилно сладкиша с пудра захар.

Коментари(16)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
16
Надя
10.05.2013 | 15:57
Много разкошен сладкиш:)
15
Да правилно сте забелязали пудрата захар е за поръсване, а в тестото се добавя 2/3 ч.ч захар. 1 ч.ч олио е в повече за повечето кексове, но именно от него тук се получава пухкавостта, разбивайки го с прясното мляко.
14
обожавам го този сладкиш
13
Анелия Петрова
27.03.2013 | 16:19
Отговор на коментар #1 от криси:
Ако са от консерва ще пуснат много сок и сладкиша няма да се вдигне .
12
Анелия Петрова
27.03.2013 | 16:18
Страхотна рецепта е това . Ще си я приготвя още днес .
11
Отговор на коментар #9 от Desislava Stoyanova:
И на мен ми се видя , че малко са пропуснали захарта :)
10
Много обичам праскови , а до сега не съм ги включвала в сладкишите .
9
Desislava Stoyanova
27.03.2013 | 15:26
изглежда вкусен,ама наистина сте забравили захарта ;)
8
Bisera Epitropova
27.03.2013 | 14:23
еми остава ми да го направя, но ще сложа захар на око, хахахаа
7
Отговор на коментар #5 от Bisera Epitropova:
Съмнявам се , че са само тези 50 гр пудра захар.Предполагам , че са пропуснали да я напишат.
6
Изглежда много вкусно и наистина много пухкав :)
5
Bisera Epitropova
27.03.2013 | 13:47
А захар? Колко?
4
гергана
27.03.2013 | 13:37
А защо забрави брашното
3
Лора Пилева
27.03.2013 | 11:27
1чаена чаша олио не е ли твърде много или ?
2
Прасковите са сурови, но и с компот става стига да е хубаво отцеден. Режат се на дебели резени защото, ако са тънки не се усеща сочността на плода
1
криси
25.03.2013 | 13:56
прасковите сурови ли са или от компот и ако са сурови,няма ли да загарят при печене :)
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
"Ако знаехте колко рядко ви разбират правилно, щяхте по-често да мълчите." Гьоте
  • Време е за канелените сладкиши с орехи
  • Ароматни, плодови мъфини за съботна закуска
  • Всеки ще се зарадва на подобна изненада, щом има шоколад!
  • Телешко месце с гарнитура от авокадо, картофки и свежа салата
  • Сладките салами са едни от най-вкусните десерти :)
Митница на летището в Амстердам. - Каква е целта на посещението ви в Холандия? - Да пушим трева и да посетим Червените фенери. - Да,...