Най-честите съставки на апетитния сос в различните му разновидности са: листа от растението къри, кокосово мляко, вино, чесън, лук, тънки резенчета люти чушки
Лавандулата се използва в народната медицина, кулинарията и парфюмерията
Лазанята, като верен представител на италианската кухня, влиза в списъка с „любими“ на хора от цял свят. Вкусното ястие има своята история, която ще ни отведе дълбоко в древността.
Има три теории за...
За лайма, или зеленият лимон, сме свикнали да мислим буквално, като за разновидност на лимона.
Но лаймът е отделен цитрус, който на външен вид наподобява лимона. Е, и киселият му сок също помага.
Както...
Киселецът е един от най-вкусните и ранни пролетни листни зеленчуци. Той е близък "братовчед" на лапада, което навежда на мисълта, че могат да бъдат заменяни в рецепти.
И двата листни зеленчука са от семейство...
Лененото масло: познат на всички природен елексир с множество благотворни свойства.
Лешниците са с висока енергийна стойности съдържат най-разнообразни нутриенти, които са жизнено важни за човешкото здраве. Имайте предвид обаче, че в 100 гр лешниви се съдържат 628 калории.
Лимецът е подходящ и за диабетичен хранителен режим.
Лимонената трева е биологичен род, принадлежащ към 55 вида треви. Среща се в тропичните райони и обича топло, разбира се. Можете да я срещнете още като цитронела или бодлива трева.
Широко разпространена е като...
Сладководна риба, която обича тишината и бавнотечащите води
Има много сведения, които разкриват, че личи е бил деликатесен плод в китайския двор, много преди да бъде „представен“ на Западния свят някъде през 1782 година
Лукът е един от традиционните зеленчуци в българската кухня. Обичаме го в салати, разядки, основни и супи. Без лук ястията ни често губят автентичния си вкус, което го прави задължителен елемент на...
Майораната се комбинира най-добре с черен пипер, мащерка, дафинов лист и пресен магданоз.