Сангрията е вино, типично за Испания, Португалия и Аржентина. Тя обикновено се състои от вино, нарязани плодове, подсладител и малко количество добавено бренди.
Плодовете могат да бъдат портокал, лимон, лайм,...
Маслото от сапоте се извлича от ядивните плодове на дървото и има редица свойства, за които тялото ви ще е благодарно.
Сибирският лук има по-мек вкус от обикновения лук, пресния или чесновия. И все пак, ако трябва да оприличим вкуса му на някой от изброените, съвсем спокойно може да се каже, че си прилича с пресния лук.
Технологията на приготвяне е усъвършенствана от римляните. За да получат повече видове сирене, те използвали мляко от различни видове животни, билки и подправки
Малки крушовидни бомбички с изискан пушен вкус
Скумрията е сред рибите, които определено можем да си хапваме по-често. Тя е сред мазните риби, които имат множество полезни характеристики.
Вътрешността на плода започва от бледо жълта в началото на процеса на зреене, за да достигне до апетитния кехлибарен цвят, когато е готов за консумация.
Ни нарежда сред страните с висок рейтинг като селекционер и производител на слънчогледово масло
Повишава мъжкото либидо и увеличава производството на тестостерон. Помага и за регулиране на апетита и нивата на холестерола в кръвта
Смокинята е непретенциозно и лесно дърво за отглеждане. Издържа на горещини и бедни почви. Обикновената смокиня расте в Средния Изток, цялото Северно и Южно Средиземноморие.
Сладкото плодче на смокинята е...
Содата е категоризирана като хранителна добавка, като приетият за нея код е E500. Това е едно от малкото „Е“-та, които се считат за безопасни
Лецитинът (Е322) е субстанция с естествен растителен произход, която се характеризира със силни повърхностно-активни свойства. Името на добавката идва от гръцкия език и означава "яйчен жълтък" ("лекитос"), поради факта,...
Съществува и нов хибриден сорт на на зърнената култура, който се използва за направа на безглутенови храни