Яйцата се разбиват в купа заедно с 250 г от захарта до кремообразна смес, постепенно се налива олиото и се настъргва кората на един портокал.
Брашното се пресява заедно с бакпулвера, ванилията и какаото и се добавя към яйчената смес, като при непрекъснато разбиване се добавя и горещата вода. Бърка се до получаване на хомогенна смес.
Тавичка с диаметър 28 см се подмазва с малко олио и в нея се изсипва кексовата смес. Отгоре се поръсват орехите, без да се разбърква и се пече на 170 С до суха клечка -около 40-50 мин.
Готовият сладкиш се оставя да се охлади, след което както е в тавата се разрязва на парчета.
Докато сладкишът се охлажда се приготвя сиропа - като в тенджерка се поставя 50 мл вода, останалите 50 г захар, настъргва се кората на още един портокал и се изтисква сока и на трите. Слага се на котлона да кипне и се оставя да поври до сгъстяване на сиропа.
С получения сироп се залива охладения сладкиш и се оставя на студено да попие поне за 4 часа.