Доскоро наистина не се бяхме замисляли, че можем да намерим много различни начини за рязане на диня, далеч по-лесни от досегашния.
Не спираме да ви ги показваме, защото искаме да ви улесним максимално и всеки да намери своя начин, най-удобен за него.
Днес попаднахме на един от тези начини, който освен, че е лесен, е много удобен за сервиране на сочна диня както на масата у дома, така и в градината на парти с приятели.
Знаете, че е модерно да се презентират различни храни директно върху дървената дъска. Това си има своя чар – уютно е, различно и предразполагащо. Можем да сервираме и динята, директно на дъската.
Какво трябва да направим преди това? Да я разрежем.
Сложете динята на дъската и я срежете на половина. След това обърнете едната половина с червената част надолу, към дъската. Разрежете я както режете лук.
За целта ви трябва остър нож, както и за всяко рязане, впрочем.
Ако динята е прекалено сочна, попийте потеклия сок, след рязането и сервирайте динята.
Ако не успяхте съвсем да си представите това, което обяснихме току що, не се притеснявайте. Имаме и точното клипче, за да не сме голословни :)