Моят Кулинар
Вход
|
Регистрация
всичко
рецепти
любопитно
речник
форум
Рецепти
Кулинари
Любопитно
Полезно
Смях в кухнята
Форум
Вкъщи имам
Ключови думи
Тип ястие
салата
супа
предястие/гарнитура
основно
десерт
тестени
паста, спагети
зимнина/туршии
колбаси, деликатеси
напитки, коктейли
сосове, дресинги
Вид меню
детска кухня
диетично хранене
еротична кухня
вегетариански
лакто-вегетарианска
лакто-ово-вегетариански
пълно вегетарианство
с месо
със свинско месо
с телешко месо
с птиче месо
с агнешко месо
с овче месо
със заешко
с няколко вида месо
с риба
с морски дарове
с кайма
с колбаси
със субпродукти
с мас
с желатин
разделно хранене
микровълнова кухня
Националност
българска кухня
руска кухня, ОНД
гръцка кухня
унгарска кухня
африканска кухня
италианска кухня
френска кухня
азиатска кухня
чешка, словашка кухня
балканска кухня
испанска кухня
британска кухня
сръбска кухня
китайска кухня
шведска кухня
полска кухня
кухня на САЩ
норвежка кухня
финландска кухня
турска кухня
немска кухня
грузинска кухня
тунизийска кухня
японска кухня
кубинска кухня
кувейтска кухня
ливанска кухня
индийска кухня
румънска кухня
исландска кухня
виетнамска кухня
афганска кухня
мексиканска кухня
израелска кухня
мароканска кухня
иракска кухня
етиопска кухня
арменска кухня
аржентинска кухня
венецуелска кухня
бразилска кухня
нидерландска кухня
канадска кухня
иранска кухня
австрийска кухня
ирландска кухня
Празник
Гергьовден
Коледа
Великден
Никулден
Сватба
Йордановден
Бъдни вечер
Ивановден
Нова Година
Димитровден
Игнажден
Бабинден
Петльовден
Месни заговезни
Петровден
Архангеловден
Петковден
Св. Апостол Филип (Коледни Заговезни)
Кръстовден
Голяма Богородица
Илинден
Андреевден (Мечкин ден)
Павльовден
Еньовден
Свети Прокопий
Свети Врачове
Цветница (Връбница)
Тодоровден (Конски Великден)
Лазаровден
Благовещение
Духовден
Елисей
Спасовден
Петдесетница
Вартоломей
Видовден
Симеоновден
Китайска Нова година
рожден ден
Свети Валентин
Стефановден
Васильовден
Силвестри
Сирни Заговезни
Баба Марта
Велики пости
Спасовден
Горещници
Св. Мартин
Хелоуин
Свети Спиридон
Свети Спиридон
Света Анна
Света Варвара
Време
< 10 м.
15 мин.
20 мин.
30 мин.
40 мин.
45 мин.
50 мин.
60 мин.
70 мин.
80 мин.
90 мин.
> 90 м.
Имам само
15
30
60
минути.
разширено търсене
Начало
»
Рецепти
»
Телешка глава в шкембе - I вид
Телешка глава в шкембе - I вид
Източник: Thinkstock / Guliver
Добави снимка
Добави в Моят Кулинар
Националност:
българска кухня
Кулинар:
шеф Готвач
Рейтинг:
2.9
(
базиран на
7
отзива
)
време
> 90 м.
порции
Промени
Начин на приготвяне
1
Измийте добре главата и почистете добре шкембето
2
Сложете главата в шкембето заедно с дафиновия лист и целите връзки пресен лук
3
Зашийте шкембето, източете дебела кора от тесто и го завийте
4
Изпечете така приготвената телешка глава в пещ, но ако не разполагате с такава, става и в готварската фурна
5
Печете около 5-6 часа
6
Извадете я, остранете кората, разшийте шкембето и я извадете
7
Обезкостете главата, върнете я в шкембето и доовкусете с джоджена, бахара и черния пипер
8
Леко запечете и сервирайте готовото ястие топло.
продукти
1
бр.
телешка глава
1
бр.
телешко шкембе
3
вр.
лук кромид пресен
2
бр.
дафинов лист
1
вр.
джоджен пресен
5
бр.
бахар зърна
3
гр.
черен пипер млян
1
гр.
тесто
Подобни рецепти
Пържено свинско месо със зеленчуци
Мляко с ориз в микровълнова
11
Спаначен пудинг
Захаринки "Mivis"
Подобни рецепти от форума
Класическа шкембе-чорба
Яхнийка от шкембе
Пикантно шкембе задушено в гърне
Пикантно шкембе на фурна
Мексиканско бурито с телешка кайма
Шкембе чорба II вид
Циганска шкембе-чорба
Пълнено свинско шкембе (Фидера)
Коментари
(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по:
Най-нови
|
Най-стари
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
Гала вечеря в 3 рецепти
15 мин.
15 мин.
15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Полезно
Празници
Конвертори
Речник
Калории
Бързи връзки
Тип ястие
сосове, дресинги
напитки, коктейли
колбаси, деликатеси
зимнина/туршии
паста, спагети
тестени
десерт
основно
предястие/гарнитура
супа
салата
Вид меню
микровълнова кухня
разделно хранене
с желатин
с мас
с месо »
със свинско месо
с телешко месо
с птиче месо
с агнешко месо
с овче месо
със заешко
с няколко вида месо
с риба
с морски дарове
с кайма
с колбаси
със субпродукти
с месен бульон
вегетариански »
лакто-вегетарианска
лакто-ово-вегетариански
пълно вегетарианство
еротична кухня
диетично хранене
детска кухня
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати
Общо гласували: 2961
|
Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните?
1
Абсолютно съм ЗА консумацията им. Храня детето си с тях възможно най-често.
Някои продукти наистина си заслужават. Биологично отгледаният зарзават има в пъти по-малко пестициди.
От време на време се храня с биохрани.
Смятам, че цената им е неоправдана и не ги купувам.
Нямам мнение по тази тема.
Коментирай
гласувай
С аромат на мъдрост
Живей просто. Обичай щедро. Говори истината. Дишай дълбоко. Прави най-доброто, на което си способен. Остави всичко останало на силите,...
Последвай аромата
Вкусни снимки
Зелник, ама най-лесният на света!
Картофки, ама по-така ;)
Ето и няколко варианта за мекици, за да не се чудите какво да си приготвите за закуска
Малки кашкавалени соленки :)
Ароматни, плодови мъфини за съботна закуска
Врели некипели
Жена и мъж се карат. Жената: - КАКВО искаш? Мъжът: - Нека си спестим 1 час - напрво ми кажи какво искам...
Изкипи докрай
Видео вкусотии
Хем пита, хем кифлички със сирене
Бомбички - тъмно шоколадови отвътре, залети с бял шоколад отвън - ФАНТАЗИЯ!
Ах, леле, няма такава пица!
ИЗБРАНО ОТ МРЕЖАТА
02.07 | 11:00
Тези числа в рождената си дата показват, че съдбата е на ваша страна
02.07 | 10:00
Причиняват рак? Четири мита за слънцезащитните кремове
02.07 | 09:00
Kaжи ми какво те боли и ще ти кажа какво измъчва душата ти
© 2004 - 2024 Kulinar.bg
|
За нас
|
Правила за ползване
|
Реклама