Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Тербелия

Източник: Thinkstock / Guliver
Добави в Моят Кулинар
Националност:българска кухня
Сезон:пролет
Кулинар:
Рейтинг: 4
(базиран на 2 отзива)
време
90 мин.
порции
Промени
Начин на приготвяне
  • 1 Обезкостеното агнешко месо нарежете на хапки и сварете в подсолена вода
  • 2 Прецедете бульона
  • 3 В широка тенджера сипете киселото мляко, половината от олиото, брашното и черният пипер
  • 4 Едно след друго счупете над тенджерата яйцата и веднага разбъркайте
  • 5 Варете на тих огън
  • 6 След 5-6 минути налейте от бульона, докато сосът стане умерено гъст
  • 7 Оставете го на огъня до завиране и веднага го махнете
  • 8 Бъркайте го докато се охлади и го прибавете към свареното месо
  • 9 Отделно запържете червения пипер ис тази мазнина залейте ястието при поднасяне.
Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
  "Виното става по-добро с възрастта. Колкото повече остарявам, толкова повече го оценявам." Анонимно  
  • Картофки, ама по-така ;)
  • Ароматни, плодови мъфини за съботна закуска
  • Зелник, ама най-лесният на света!
  • Време е за канелените сладкиши с орехи
  • Сладките салами са едни от най-вкусните десерти :)
- Скъпа, какво има за вечеря? - Днес сготвих Крайно Мързеливи сарми... - Какво пък значи това? - Ами, зелевите листа са в буркан,...