Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Торта Наполеон

26
Торта Наполеон
Източник: lubka grancharova
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:десерт
Кулинар:
Рейтинг: 4.1
(базиран на 7 отзива)
време
60 мин.
порции
Промени
Рецептата е за майстор-кулинари
Начин на приготвяне
  • 1

    За тестото - 250 грама масло и 300 грама брашно, 2 щипки бакпулвер, 1 щипка сол и 3-4 с.л. вода.

  • 2

    Изсипвайте брашното постепенно, докато стане меко тесто, ако се налага, добавете още малко брашно. Оставя се за 30 мин. в хладилника.

  • 3

    След като се охлади, се оформят 4-5 топчета, разточват се на кори и се надупчват с вилица.

  • 4

    Пекат се за 5-6- минути в тортена форма.

  • 5

    Сварява се крем от 500 мл. прясно мляко, 2 яйца, 200 грама захар, 2 с.л. с връх брашно и ванилия.

  • 6

    Отделно се разбива 250 гр. масло и се съединява със млечния крем.

  • 7

    Реди се тортата ред кора ред крем. Отгоре се намазма с крем.

  • 8

    След като изстине, се поръсва с натрошена кора или с бисквити.

продукти
1 щипкасол
2 щипкабакпулвер
2 пак.ванилия
200 гр.захар
2 бр.яйца
500 гр.масло
Коментари(26)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
26
Liliq Bikova
19.06.2013 | 00:49
А аз си я правя по руски!!!Крема става чудесен и си е оригинал!!! 250 грама масло и една кутийка Сгущеное молоко от БЕРЕЗКА!!!
25
Emnuella
13.05.2013 | 15:50
Отговор на коментар #22 от ана:
Не е трудна,пробвай!
24
Emnuella
13.05.2013 | 15:50
Изглежда страхотна,много обичам такава торта.
23
Nina Stanislavova
13.05.2013 | 15:46
вкусна торта
22
ана
13.05.2013 | 13:39
Няма начин да си я направя сама, а е много вкусна!
21
Ох , как ми се прияде
20
Лиляна Терзиева
13.05.2013 | 12:29
Много добре изглежда .
19
Отговор на коментар #16 от Tanya Aleksandrova Ognyanova:
И аз много обичам , но трябва да си призная , че не съм много добра в това .
18
Много обичам наполеон .
17
Nelly Milanova
03.04.2013 | 11:10
500 гр. масло в един сладкиш е много според мен.
16
Tanya Aleksandrova Ognyanova
02.04.2013 | 20:54
oби4ам да правя торти!!!по всякакви поводи!
15
Milena Kostova
31.03.2013 | 21:15
Отговор на коментар #1 от Ralica Hristova:
Наполеоните се правят от бутер тесто което се нарязва на желани по големина правоъгълници и се пекат.След това се разделят на две и се пълнят със следния крем-0.150гр.крем Ванилия\или готов крем на прах Дания\,0,380гр.сладкарска сметана,0,300гр прясно мляко.Всичко се смесва и се разбива с миксер до получаване на трайни бразди.С този крем се пълнят наполеоните и се слепват,след това се намазват и от външната страна за да могат да полепнат предварително изпечени и натрошено кори за баница\3-4 листа са достатъчни\готово намазаните наполеони се панират в така натрошените кори и се оставят няколко часа да си поемат от крема.
14
Milena Kostova
31.03.2013 | 21:15
Отговор на коментар #1 от Ralica Hristova:
Наполеоните се правят от бутер тесто което се нарязва на желани по големина правоъгълници и се пекат.След това се разделят на две и се пълнят със следния крем-0.150гр.крем Ванилия\или готов крем на прах Дания\,0,380гр.сладкарска сметана,0,300гр прясно мляко.Всичко се смесва и се разбива с миксер до получаване на трайни бразди.С този крем се пълнят наполеоните и се слепват,след това се намазват и от външната страна за да могат да полепнат предварително изпечени и натрошено кори за баница\3-4 листа са достатъчни\готово намазаните наполеони се панират в така натрошените кори и се оставят няколко часа да си поемат от крема.
13
Диана Донева
31.03.2013 | 13:35
Отговор на коментар #12 от Диана Донева:
Иначе на снимката изглежда по същия начин както истинската, а и продуктите са горе долу същите...
12
Диана Донева
31.03.2013 | 13:33
Корите на истинската торта Наполеон са 16 на брой и се пекат на тиган. Това тук е побългарена рецепта. Вкусът на истинката торта няма нищо общо с тези десерти, които продават по магазините...
11
melissa ionesko
30.03.2013 | 17:46
ако се направи с бутер тесто в/у всяка една кора ли се намазва с крем или се слага повече от една кора? Не са ли много тънки корите...Моля ,оговорете ми
10
kalinka kalinkova
29.03.2013 | 21:06
Предложението е много добро.
9
pepi damjnova
29.03.2013 | 12:06
Записвам си рецептата и дано ми се получи.
8
Teodora Spasova
28.03.2013 | 23:31
stana mnogo dobre na vanshen vid :), predpolagam i na vkus sam q izdokarala, poneje znam kak e istinskiq vkus na pasta "napoleon", na tortata e malko po-razlichen ;) . kato cqlo stana dobre, moje da se zamestqt biskvitite za ukrasa sas chokoladovi stargotini :)
7
poli asenova
28.03.2013 | 21:46
Харесах много тази торта.
6
zvetanka ivanova
28.03.2013 | 21:01
Отговор на коментар #4 от Mariana Borisova:
Ами аз ще го имам в предвид това.
5
zvetanka ivanova
28.03.2013 | 21:01
Хареса ми тази торта как изглежда.
4
Mariana Borisova
28.03.2013 | 18:02
Може да се направи по мързелив :)начин. За блатове се използва бутер тесто, на което отделните листи се запичат за кратко. Най - отгоре / върху крема / се натрошават парченца от изпечените кори. А, и хубаво е крема да се овкуси с коняк или ром :)
3
Svetlozara
28.03.2013 | 17:08
Любима рецепта, не съм се замисляла досега за торта направена ткаа, ще си запиша рецептата и ще я пробвам!
2
Vqra Petrova
28.03.2013 | 17:03
Отговор на коментар #1 от Ralica Hristova:
Същото е !:))) рецептата и аз ще я изпробвам,също много обичам "наполеон"
1
Ralica Hristova
28.03.2013 | 16:54
Това "наполеон" взаимствано от сладкиша "наполеон" ли е ? Любимият ми но не знам как мога домашно да си го приготвя!
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
  "Виното става по-добро с възрастта. Колкото повече остарявам, толкова повече го оценявам." Анонимно  
  • Време е за канелените сладкиши с орехи
  • Сладките салами са едни от най-вкусните десерти :)
  • Зелник, ама най-лесният на света!
  • Малки кашкавалени соленки :)
  • Картофки, ама по-така ;)
Дъщеря учи за готвач. Майка й я пита: - А разрешават ли ви да ядете, това което сте приготвили? Дъщерята (през сълзи): - Карат ни!