Първо карамелизирваме 1ч. ч. захар с ореховите счукани ядки, след което изсипваме сместа върху подмазана хартия за печене, за да се охлади. След това я начукваме, за да се получи крокан.
Разбиваме яйцата със 100 грама захар на водна баня (като водата не трябва да завира) на пухкав крем. Разбиваме на крем ванилията, мекото масло с пудрата захар и какаото, след което смесваме двете смеси.
Начупваме бишкотите на половина, напръскваме ги с прясното мляко, в което сме сложили коняка, объркваме с получения крем и накрая добавяме и крокана.
Готовата смес се изсипва във форма с отделящо се дъно, заглажда се и се оставя за 24 часа в хладилник, след което се освобождава от формата и се гарнира по желание (в случая със сметана). Да ви е сладко.