В купа разтварям маята в малко топла вода, щипка захар и една супена лъжица брашно.Оставям няколко минути, докато шупне.
Добавям 3 ч.ч. брашно, като четвъртата оставям настрана.
Чуквам яйцата, добавям киселото мляко (непълна чаена чаша), олиото, сол и разбърквам добре. Накрая добавям още от останалото брашно и меся, докато се получи много меко тесто. Понякога остава от брашното, понякога има нужда от още малко.
Оставям тестото да почине около половин час.
Включвам фурната на 180 градуса и приготвям хлебчетата.
Набрашнявам си ръцете и откъсвам от тестото една топка, раздърпвам я и слагам в средата парче сирене и парче кашкавал.Защипвам добре и с две ръце овалвам на топка.
Нареждам готовите топки в тавата върху намазнена готварска хартия. Леко ги натискам с длан, за да станат плоски. С нож или ножица цепвам по средата и слагам малко парче масло.
Пека ги около 30-40 минути. Когато придобият златист вид, ги проверявам. Ако са изпечени добре от долната страна са готови.
Завивам готовите хлебчета с кърпа и оставям да си починат 15 минути.
Хапваме ги топли с айрян.
От посочените продукти приготвям обикновено осем средно големи хлебчета, но все пак ги преценявам според големината на тавата за печене.