Моят Кулинар
Вход
|
Регистрация
всичко
рецепти
любопитно
речник
форум
Рецепти
Кулинари
Любопитно
Полезно
Смях в кухнята
Форум
Вкъщи имам
Ключови думи
Тип ястие
салата
супа
предястие/гарнитура
основно
десерт
тестени
паста, спагети
зимнина/туршии
колбаси, деликатеси
напитки, коктейли
сосове, дресинги
Вид меню
детска кухня
диетично хранене
еротична кухня
вегетариански
лакто-вегетарианска
лакто-ово-вегетариански
пълно вегетарианство
с месо
със свинско месо
с телешко месо
с птиче месо
с агнешко месо
с овче месо
със заешко
с няколко вида месо
с риба
с морски дарове
с кайма
с колбаси
със субпродукти
с мас
с желатин
разделно хранене
микровълнова кухня
Националност
българска кухня
руска кухня, ОНД
гръцка кухня
унгарска кухня
африканска кухня
италианска кухня
френска кухня
азиатска кухня
чешка, словашка кухня
балканска кухня
испанска кухня
британска кухня
сръбска кухня
китайска кухня
шведска кухня
полска кухня
кухня на САЩ
норвежка кухня
финландска кухня
турска кухня
немска кухня
грузинска кухня
тунизийска кухня
японска кухня
кубинска кухня
кувейтска кухня
ливанска кухня
индийска кухня
румънска кухня
исландска кухня
виетнамска кухня
афганска кухня
мексиканска кухня
израелска кухня
мароканска кухня
иракска кухня
етиопска кухня
арменска кухня
аржентинска кухня
венецуелска кухня
бразилска кухня
нидерландска кухня
канадска кухня
иранска кухня
австрийска кухня
ирландска кухня
Празник
Гергьовден
Коледа
Великден
Никулден
Сватба
Йордановден
Бъдни вечер
Ивановден
Нова Година
Димитровден
Игнажден
Бабинден
Петльовден
Месни заговезни
Петровден
Архангеловден
Петковден
Св. Апостол Филип (Коледни Заговезни)
Кръстовден
Голяма Богородица
Илинден
Андреевден (Мечкин ден)
Павльовден
Еньовден
Свети Прокопий
Свети Врачове
Цветница (Връбница)
Тодоровден (Конски Великден)
Лазаровден
Благовещение
Духовден
Елисей
Спасовден
Петдесетница
Вартоломей
Видовден
Симеоновден
Китайска Нова година
рожден ден
Свети Валентин
Стефановден
Васильовден
Силвестри
Сирни Заговезни
Баба Марта
Велики пости
Спасовден
Горещници
Св. Мартин
Хелоуин
Свети Спиридон
Свети Спиридон
Света Анна
Света Варвара
Време
< 10 м.
15 мин.
20 мин.
30 мин.
40 мин.
45 мин.
50 мин.
60 мин.
70 мин.
80 мин.
90 мин.
> 90 м.
Имам само
15
30
60
минути.
разширено търсене
Начало
»
Рецепти
»
Шаран плакия с чубрица
Шаран плакия с чубрица
Източник: Thinkstock / Guliver
Добави снимка
Добави в Моят Кулинар
Националност:
българска кухня
Празник:
Никулден
Кулинар:
шеф Готвач
Рейтинг:
2.3
(
базиран на
3
отзива
)
време
порции
Промени
Начин на приготвяне
1
Разполовете рибата откъм гърба със специален нож и почистете от вътрешностите. Измийте я със студена вода и я подсушете
2
Обелете лука и го нарежете на ситно, задушете го в зехтина
3
Почистете и нарежете гъбите на малки парченца и ги прибавете към лука и изсипете горната смес в дълбоко плато
4
Добавете нарязаните на четвъртинки домати, мащерката и чубрицата и чесъна, обелен и накълцан
5
Посолетеи поръсете с черен пипер на вкус и запечете за 30 минути във фурна на 180 градуса
6
Нарежете един лимонна фини кръгчета, запържете ги от двете страни в олио
7
Отворете джобове под кожата на рибата и подмажете отвътре с мас
8
Сложете рибата върху задушената зеленчукова смес, посолете и поръсете с черен пипер
9
Покрийте с фолио и върнете ястието за 5-6 минути на 200 градуса във фурната
10
Прибавете към зеленчуковото канапе лимон и лимонова кора, нарязана на малки парченца
11
Украсете рибата със запържените лимонови кръгчета и ароматизирайте с останалите подправки.
продукти
700
гр.
шаран
250
гр.
лук кромид стар
250
гр.
гъби
80
гр.
домати
1
ск.
чесън стар
40
мл
зехтин
3
бр.
лимон
50
гр.
масло
Подобни рецепти
Торта "Катя"
Пъпеш с крем
8
Ab Doogh Khiar (таратор по ирански)
Пресни картофки с масло
4
Подобни рецепти от форума
Шаран с кисело мляко
Шаран и бяла риба за Никулден
Пържоли от шаран, печени на скара
Печен шаран върху канапе от ориз с подправки
Агристада (еврейска рецепта с шаран)
Шаран печен на фурна с морска сол
Пикантни ролета от шаран с майонеза
Пикантен шаран с кайма
Коментари
(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по:
Най-нови
|
Най-стари
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
Гала вечеря в 3 рецепти
15 мин.
15 мин.
15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Полезно
Празници
Конвертори
Речник
Калории
Бързи връзки
Тип ястие
сосове, дресинги
напитки, коктейли
колбаси, деликатеси
зимнина/туршии
паста, спагети
тестени
десерт
основно
предястие/гарнитура
супа
салата
Вид меню
микровълнова кухня
разделно хранене
с желатин
с мас
с месо »
със свинско месо
с телешко месо
с птиче месо
с агнешко месо
с овче месо
със заешко
с няколко вида месо
с риба
с морски дарове
с кайма
с колбаси
със субпродукти
с месен бульон
вегетариански »
лакто-вегетарианска
лакто-ово-вегетариански
пълно вегетарианство
еротична кухня
диетично хранене
детска кухня
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати
Общо гласували: 2961
|
Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните?
1
Абсолютно съм ЗА консумацията им. Храня детето си с тях възможно най-често.
Някои продукти наистина си заслужават. Биологично отгледаният зарзават има в пъти по-малко пестициди.
От време на време се храня с биохрани.
Смятам, че цената им е неоправдана и не ги купувам.
Нямам мнение по тази тема.
Коментирай
гласувай
С аромат на мъдрост
"Факторите на човешкия живот са пет: раждане, храна, сън, любов и смърт." Е.М.Форстър, английски новелист
Последвай аромата
Вкусни снимки
Всеки ще се зарадва на подобна изненада, щом има шоколад!
Време е за канелените сладкиши с орехи
А какво е есента без тиквените сладкиши?
Картофки, ама по-така ;)
Зелник, ама най-лесният на света!
Врели некипели
Митница на летището в Амстердам. - Каква е целта на посещението ви в Холандия? - Да пушим трева и да посетим Червените фенери. - Да,...
Изкипи докрай
Видео вкусотии
Ето така се реже лук! Как не сме се сетили досега
Как се прави известният Родопски клин
Чудна погача за Коледа
ИЗБРАНО ОТ МРЕЖАТА
02.07 | 11:00
Тези числа в рождената си дата показват, че съдбата е на ваша страна
02.07 | 10:00
Причиняват рак? Четири мита за слънцезащитните кремове
02.07 | 09:00
Kaжи ми какво те боли и ще ти кажа какво измъчва душата ти
© 2004 - 2024 Kulinar.bg
|
За нас
|
Правила за ползване
|
Реклама