Пригответе си тавичка, намазана с олио. Застелете дъното и стените с хартия за печене, също намазана с олио.
Пригответе си всички продукти + два съда на котлона.
В малкия съд сложете сметаната, маслото и 1/4 ч.л. сол. Оставете, докато маслото се разтопи и свалете от котлона.
В другия съд (по-голям) сложете водата, царевичния сироп и захарта. Разбъркайте я внимателно с шпатула и оставете, докато не заври.
* Много е важно да не разбърквате повече сместа.
След като заври, трябва да достигне температура 150 С (мерете с термометър за готвене). Изключете котлона и прибавете сметаново-маслената смес. Разбъркайте и отново включете котлона на среден огън. Гответе, докато температурата стане 120 С.
После свалете от котлона и изсипете в приготвената тавичка. Оставете така за 30 минути да стегне. После наръсете със сол (използвайте някоя с по-големи кристалчета).
Оставете още 2-3 часа, после извадете от тавата с помощта на хартията за печене и нарежете на хапки.