За тестото: Разбъркайте брашното с малко сол. Сложете маслото в брашнената смес и разбийте. Бавно добавете водата и бъркайте до поемането й. Завийте полученото тесто с прозрачно фолио и сложете в хладилника за около 1 час.
В тиган загрейте мазнина и запържете лука. Добавете моркови, чушки, гъби (предварително нарязани) и соев сос. Гответе, докато водата се изпари. Намалете котлона и сложете подправките. Добавете и малко сол на вкус, ако се налага. Махнете от котлона и оставете настрани за малко.
Загрейте фурната на 180С. Застелете с хартия за печене тавата.
На набрашнен плот извадете тестото. Разточете на кора. Отрежете кръгове с чаша, както се процедира за сладки.
Сложете от плънката във всеки кръг, поръсете с настъргано сирене или кашкавал. Намокрете с малко вода краищата на тестото и загънете на полумесец. С вилица затиснете края, за да не се отвори при печенето.
Наредете емпанадас в тавата, намажете с разбито яйце и печете за около 25-30 минути, или до златисто.