Посочените количества, особено за заливката, са приблизителни. Зависи от съда, в който печете, от това дали харесвате кебапа с повече или по малко сос.
Измиваме и нарязваме свинското месо на малки парчета, които нареждаме в съд за печене.
В олио задушаваме лука, нарязан на едро, гъбите, доматеното пюре и червения пипер, солта.
Заливаме месото, прибавяме зърната черен пипер и дафиновия лист. Заливаме с виното, плюс половин чаша вода.
Ако не обичате тръпчивия вкус на виното, разредете с повече вода или го кипнете, за да се премахне този вкус.
Печем до готовност на месото.
В купа разбиваме добре яйцата, киселото мляко и брашното, сол на вкус. Трябва да се получи гъста каша, с която заливаме кебапа.
Връщаме във фурната без капак и печем, докато избие мазнина и заливката стегне.
Да се консумира с топъл хляб, люти чушлета и добра компания, и червено винце, разбира се :)