За тестото: Замесете тесто от брашното, маслото, 2 жълтъка, меда и бакпулвера. Завийте в прозрачно фолио и оставете в хладилника.
За пълнежа: Обелете и нарежете крушите на кубчета и полейте със сока от портокала. Добавете и настърганата кора. Отделете 1 жълтък за намазване. Останалите белтъци и цяло яйце добавете към крушите, заедно с изварата и бадемите.
Извадете тестото от хладилника, отделете 1/3 от него, от което да направите решетка на сладкиша. Разпределете останалото тесто във формата и запечете за 5 минути, докато хване лека коричката.
Извадете формата от фурната, изсипете плънката върху тестото, направете мрежа от отделеното такова. Намажете с жълтък и сложете да се пече още 20-25 минути на 180 С.
Забележка: Ако плодовете са сладки, не слагайте захар в плънката.