Маята се разтваря заедно със захарта солта и една част от млякото.
В брашното се прави кладенче и в него се чупят 2 яйца /третото е за намазване/, добавят се олиото, оцетът и останалото мляко. Омесва се меко тесто. Оставя се на топло да втаса за около час и половина.
След като втаса, от тестото се къса топка, разстила се с ръце или точилка, маже се с масло или маргарин и се поръсва със сирене.
След това се навива на руло и се връзва на възел, като краищата се пъхат под възелчето. Слага се в намаслена тава. Така се реди възелче до възелче.
Така оформената питка се оставя да втаса 20 мин. След това се маже с яйце и се поръсва със сусам или маково семе, въпрос на вкус. Тестото може да се омеси и в машина за хляб, но маята трябва се е суха (2пак.).