Нарежете пресния лук, киселите краставички - на 4.
Ако филетата не са достатъчно тънки, предварително ги начукайте. Овкусете ги със сол и пипер. Всяко от тях намажете с горчица.
Върху всяко телешко филе подредете по два резена бекон, две парчета кисели краставички и малко пресен лук. Завийте добре на руло и забучете с клечка или малък шиш, за да стои завито.
Загрейте маслото в тиган. Сложете руладините и запържете по малко от всички страни. После в тигана добавете пресния лук, мащерката, розмарина, дафиновия лист, налейте виното и бульона. Сложете капак и оставете за 1 час на ниска температура, като от време на време завъртате руладините.
След час извадете руладините в чиния. Отстранете дафиновия лист, мащерката и розмарина. Пасирайте соса, овкусете със сол, пипер и захар и сервирайте руладините поляти с него.