От изброените продукти се омесва меко, но не лепкаво тесто.
Тестото се разточва на 0.5 см дебелина и 2 см широчина.
Около всяка фунийка се навива лентичката тесто, като предварително е намазана с мазнина.
След изпичане, още докато са топли, се маха фунийката (по-лесно е).
В тенджера се изсипва 400 мл. мляко и захарта. Ври, докато се разтопи захарта.
Брашното и останалото мляко се разбиват добре и на тънка струя се прибавя към врящото мляко, като постоянно се бърка и преди това сте намалили котлона.
Бърка се непрекъснато и когато се сгъсти, къкри около минута и се маха от котлона.
Към горещия крем се прибавят ванилията и маслото, като се бърка пак до неговото разтопяване.
Отгоре може да се поръсят шоколадови пръчици или смлени орехи.
Ако престоят една нощ фунийките омекват.