Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Фунийки с млечен крем

14
Източник: Thinkstock / Guliver
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:десерт
Националност:българска кухня
Сезон:пролет
Рейтинг: 4
(базиран на 4 отзива)
време
> 90 м.
порции
Промени
Рецептата е лесна
Начин на приготвяне
  • 1

    От изброените продукти се омесва меко, но не лепкаво тесто.

  • 2

    Тестото се разточва на 0.5 см дебелина и 2 см широчина.

  • 3

    Около всяка фунийка се навива лентичката тесто, като предварително е намазана с мазнина.

  • 4

    След изпичане, още докато са топли, се маха фунийката (по-лесно е).

  • 5

    В тенджера се изсипва 400 мл. мляко и захарта. Ври, докато се разтопи захарта.

  • 6

    Брашното и останалото мляко се разбиват добре и на тънка струя се прибавя към врящото мляко, като постоянно се бърка и преди това сте намалили котлона.

  • 7

    Бърка се непрекъснато и когато се сгъсти, къкри около минута и се маха от котлона.

  • 8

    Към горещия крем се прибавят ванилията и маслото, като се бърка пак до неговото разтопяване.

  • 9

    Отгоре може да се поръсят шоколадови пръчици или смлени орехи.

  • 10

    Ако престоят една нощ фунийките омекват.

Коментари(14)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
14
На каква температура се пекат и колко време?
13
Silviq Milenova
20.12.2013 | 15:21
винаги съм искала да се науча да ги правя но много сложно ми се вижда.
12
vanj ivanova
19.03.2013 | 14:04
В къщи като ги направя, за много кратко време и вече ги няма.
11
poli asenova
19.03.2013 | 09:56
Оригинални изглеждат тези фунийки с млечен крем.
10
gabriela gabrielova
18.03.2013 | 18:15
Рядко ги правя, но стават много добри
9
тихомира илиева
18.03.2013 | 14:32
Тази рецепта ми е позната. Стават вкусни.
8
Ирина Дачева
17.03.2013 | 22:20
Отговор на коментар #7 от teodora ivanova:
За крема се слага 3 с.л. брашно,3 с.л. захар,1 ч.ч. пудра захар,500мл. пр.мляко и маслото. Бях написала всичко поотделно, но не зная защо е излязло заедно.
7
teodora ivanova
16.03.2013 | 12:10
МНОГО ЛОШО ОБЕСНЕНО!!.КАТО КАЗВАТЕ ЧЕ ОТ ПРОДУКТИТЕ СЕ ЗАМЕСВА ТЕСТО- ПОНЕ ПОСОЧЕТЕ С КОИ ОТ ТЯХ!! КАЖЕТЕ И ЗА КРЕМА КОЯ ЗАХАР СЕ ИЗПОЛЗВА-ПУДРАТА ИЛИ НОРМАЛНА ЗАХАР.СЪЩО ТАКА ТРЯБВАШЕ ДА ПИШЕТЕ ЧЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕТО СА НУЖНИ И ФУНИЙКИ,НЯКОЯ ЖЕНА МОЖЕ ДА ЗАПОЧНЕ ДА ГИ ПРАВИ...И ТОЧНО ТОВА ДА И ЛИПСВА-ЗАЩОТО ПО ПРИНЦИП ВИНАГИ ГЛЕДАМЕ ПРОДУКТИТЕ!
6
pepi damjnova
15.03.2013 | 22:47
Много представителни и вкусни фунийки с крем.
5
Danaq Mihaylova
15.03.2013 | 15:30
Отговор на коментар #3 от kalinka kalinkova:
Наистина са много вкусни :)
4
Danaq Mihaylova
15.03.2013 | 15:27
Страхотни са :) Аз много честичко правя от тях.
3
kalinka kalinkova
15.03.2013 | 14:03
Стават превъзходни тези фунийки.
2
Русанка Петрова
15.03.2013 | 14:01
Отговор на коментар #1 от ива:
И аз много ги обичам !!! Моля, напишете колко брашно трябва да сложа за крема и само 1 каф.чашка пудра захар ще бъде ли достатъчна ,за да подслади крема? Благодаря предварително
1
ива
15.03.2013 | 12:13
Много обичам такива фунийки;)
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
"Ако знаехте колко рядко ви разбират правилно, щяхте по-често да мълчите." Гьоте
  • Картофки, ама по-така ;)
  • Малки кашкавалени соленки :)
  • Време е за канелените сладкиши с орехи
  • Телешко месце с гарнитура от авокадо, картофки и свежа салата
  • Всеки ще се зарадва на подобна изненада, щом има шоколад!
Програмист отваря хладилника, вади пакетче масло и чете - "Масло 72%". Връща го веднага и казва:- Скоро ще е готово!