Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Баклава

9
Баклава
Източник: sxc.hu
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:тестени, десерт
Националност:българска кухня
Празник:Нова Година
Кулинар:
Рейтинг: 3.4
(базиран на 15 отзива)
време
> 90 м.
порции
Промени
Рецептата е за майстор-кулинари
Начин на приготвяне
  • 1

    Корите се нареждат една върху друга, между тях, за по-голяма височина се слагат нагънати кори

  • 2

    Когато се наредят две трети от корите, се слага плънка от смлените орехи

  • 3

    Нареждат се останалите кори и баклавата се нарязва с остър нож на триъгълници, ромбове или квадрати

  • 4

    Залива се равномерно с кипящо масло или маргарин и се пече на180 градуса до зачервяване

  • 5

    Ако не се изпече до зачервяване, баклавата ще остане тестена

  • 6

    След като изстине, баклавата се залива с хладък сироп, сварен от захарта, 1 литър вода и малко лимонов сок

  • 7

    След един час сиропът, който не е поет от баклавата, се отцежда, кипва се наново и снего отново се залива десерта Баклавата се поднася след няколко часа или на другия ден.

продукти
Коментари(9)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
9
Христо Томов
09.06.2014 | 01:37
Слагам 2-3 листа,мажа с разтопено масло,ръся с ръка кристална захар,орехи(кълцани с нож),с цедка за кафе ръся канела и навивам.Нареждам в тавичка,мажа с масло,нарязвам и пека до зачервяване!Към сиропа добавям лимонов сок,лимонова кора и ванилия!Консумира се на другия ден!Приятен апетит! ЗАБ.Количествата са индивидуални!Част от маслото може да се замени с олио!
8
Kristina Ivanova
25.09.2013 | 17:35
става страхотно, като към орехите се добави една чаша кристална захар, а в сиропа освен лимонов сок, аз слагам и ванилия :)
7
така я приготвям и аз и ми се получава супер!
6
Anna Vasileva
01.02.2013 | 11:29
аз плънката когато правя "навита" баклавата,слагам вътре 1 белтък,иначе нещото,което никога не ми се получава,това е сиропа, или е много и баклавата ми плува,или е малко и остава суха :(
5
Bojidar Cvetkov
31.01.2013 | 16:40
kum orehite dobaviam kanela i nasturgana limonova kora .
4
petar nikolov kolev
15.12.2012 | 20:25
Към плънката, може да се добави и една суп. лъжица грис, оризов или пшеничен. Получава се по плътна.
3
Светла Илиева
10.12.2012 | 12:19
Може към орехите да се добави и 1 ч.л канела
2
Анелия Петрова
04.12.2012 | 14:25
Каква е плънката от орехи ? Само орехи ли е или има и още нещо .
1
Анелия Петрова
04.12.2012 | 14:16
Ще се опитам да го приготвя. Много вкусно ми се вижда .
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Бутерки с доматен сос и гъби
    30 мин.
  • Лесни бутерки с мед и канела
    30 мин.
  • Сандвич с картофено кюфте
    30 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните?
"Приятелството е като чая - трябва да бъде силно и не много сладко". Джордж Бърнард Шоу
  • Лесни шишчета, които да предложим като предястие :)
  • Пърженки с кашкавал :)
  • Време е за Пай с червено цвекло :)
  • Време е за цвекло! Направете си го печено, на салата или на сок!
  • Задушени картофки със сланинка (или бекон) :)
Обажда се една жена на рецепцията и ми казва: - Тутитурум ту! А аз ѝ отговорих: - Тарататам та. И ме изгониха от работа. Откъде да...