Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Баклава

9
Баклава
Източник: sxc.hu
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:тестени, десерт
Националност:българска кухня
Празник:Нова Година
Кулинар:
Рейтинг: 3.4
(базиран на 15 отзива)
време
> 90 м.
порции
Промени
Рецептата е за майстор-кулинари
Начин на приготвяне
  • 1

    Корите се нареждат една върху друга, между тях, за по-голяма височина се слагат нагънати кори

  • 2

    Когато се наредят две трети от корите, се слага плънка от смлените орехи

  • 3

    Нареждат се останалите кори и баклавата се нарязва с остър нож на триъгълници, ромбове или квадрати

  • 4

    Залива се равномерно с кипящо масло или маргарин и се пече на180 градуса до зачервяване

  • 5

    Ако не се изпече до зачервяване, баклавата ще остане тестена

  • 6

    След като изстине, баклавата се залива с хладък сироп, сварен от захарта, 1 литър вода и малко лимонов сок

  • 7

    След един час сиропът, който не е поет от баклавата, се отцежда, кипва се наново и снего отново се залива десерта Баклавата се поднася след няколко часа или на другия ден.

продукти
Коментари(9)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
9
Христо Томов
09.06.2014 | 01:37
Слагам 2-3 листа,мажа с разтопено масло,ръся с ръка кристална захар,орехи(кълцани с нож),с цедка за кафе ръся канела и навивам.Нареждам в тавичка,мажа с масло,нарязвам и пека до зачервяване!Към сиропа добавям лимонов сок,лимонова кора и ванилия!Консумира се на другия ден!Приятен апетит! ЗАБ.Количествата са индивидуални!Част от маслото може да се замени с олио!
8
Kristina Ivanova
25.09.2013 | 17:35
става страхотно, като към орехите се добави една чаша кристална захар, а в сиропа освен лимонов сок, аз слагам и ванилия :)
7
така я приготвям и аз и ми се получава супер!
6
Anna Vasileva
01.02.2013 | 11:29
аз плънката когато правя "навита" баклавата,слагам вътре 1 белтък,иначе нещото,което никога не ми се получава,това е сиропа, или е много и баклавата ми плува,или е малко и остава суха :(
5
Bojidar Cvetkov
31.01.2013 | 16:40
kum orehite dobaviam kanela i nasturgana limonova kora .
4
petar nikolov kolev
15.12.2012 | 20:25
Към плънката, може да се добави и една суп. лъжица грис, оризов или пшеничен. Получава се по плътна.
3
Светла Илиева
10.12.2012 | 12:19
Може към орехите да се добави и 1 ч.л канела
2
Анелия Петрова
04.12.2012 | 14:25
Каква е плънката от орехи ? Само орехи ли е или има и още нещо .
1
Анелия Петрова
04.12.2012 | 14:16
Ще се опитам да го приготвя. Много вкусно ми се вижда .
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Карамелена наслада в чаша
    15 мин.
  • Дребен бял боб с бекон
    40 мин.
  • Камамбер в пергамент на фурна
    20 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Резултати | Архив
Анкета
Кой сезонен зарзават използвате най-често?
"Първото качество на истинската любов се изразява в желанието на човека да постави своя любим на същото ниво на което той сам се...
  • Плодове за разхлаждане на слетобеда :)
  • Предложение за страхотна и засищаща закуска :)
  • Вкусни мденки с шоколад
  • Обядът трябва да бъде и красив, освен вкусен!
  • Да похапнем медец - полезен и вкусен!
Събрали се американец, французин и руснак. Започнали да спорят кое питие е най-силно. Решили да направят опит с една мишка. Първи,...