Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Бохча

2
Бохча
Източник: Сия Рибагина
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:основно
Рейтинг: 0
(още не е оценена)
време
60 мин.
порции
Промени
Рецептата е лесна
Начин на приготвяне
  • 1

    Месото се сварява предварително до готовност. Посоченият грамаж на джолана е чисто месо, без кокала. 

  • 2

    Лукът и чушките се почистват и нарязват.

  • 3

    Зехтинът се загрява в тиган и зеленчуците се слагат в него да се запържат до златисто. Разбърква се , след което се слагат почистени и нарязани гъби, а след 3 мин се добавя накъсаното или нарязано месо и се залива всичко с виното.

  • 4

    Оставя се на котлона, докато течноста се поизпари на половина, прибавят се подправките и се слага сметаната, разбърква се. Като започне сосът да се сгъстява, се отстранява от котлона.

  • 5

    Кръгла питка се разрязва отгоре като капаче, издълбава се вътрешноста й, като дъното и стените й трябва да останат цели. Трябва да се получи купичка от хляб.

     

  • 6

    Дъното на питката се маже с доматен сос, поставя се плънката от месо и зеленчуци заедно със сметановия сос, който се е получил и отгоре се поръсва с настърган кашкавал.

  • 7

    Капачето, което беше разрязано преди това, се взима и се слага заедно с питката, без тя да се захлупва в тавичка или директно върху скарата на фурната и се запичат на 180 С до готовност на кашкавала. 

  • 8

    Да ви е вкусно!

Коментари(2)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
2
Дълго търсих тази рецепта.Благодаря!
1
Светла Иванова
24.01.2015 | 15:03
това наистина ще е много вкусно
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Пилешко, глазирано с балсамов оцет
    15 мин.
  • Картофена салата с бекон
    20 мин.
  • Руски чаени сладки
    30 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
"Щур свят, Господи, луд свят! Смешен и тъжен, жесток и трогателен, опак и прав... Свят, в който не можеш да разбереш къде свършва...
  • Само си представете как се топи в устата тази питка...
  • Най-вкусните чушки бюрек!
  • Леле, какво му мислим на това руло
  • Еха, чудна идея за закуска
  • Две разкошни кексчета в чашки
Наденица на тиган!- Нямаме.- Свински шишчета!- Нямаме.- Тогава... Тогава агнешко печено!- Нямаме.- Нямате, нямате! И на това, ако смея...