Месото се сварява предварително до готовност. Посоченият грамаж на джолана е чисто месо, без кокала.
Лукът и чушките се почистват и нарязват.
Зехтинът се загрява в тиган и зеленчуците се слагат в него да се запържат до златисто. Разбърква се , след което се слагат почистени и нарязани гъби, а след 3 мин се добавя накъсаното или нарязано месо и се залива всичко с виното.
Оставя се на котлона, докато течноста се поизпари на половина, прибавят се подправките и се слага сметаната, разбърква се. Като започне сосът да се сгъстява, се отстранява от котлона.
Кръгла питка се разрязва отгоре като капаче, издълбава се вътрешноста й, като дъното и стените й трябва да останат цели. Трябва да се получи купичка от хляб.
Дъното на питката се маже с доматен сос, поставя се плънката от месо и зеленчуци заедно със сметановия сос, който се е получил и отгоре се поръсва с настърган кашкавал.
Капачето, което беше разрязано преди това, се взима и се слага заедно с питката, без тя да се захлупва в тавичка или директно върху скарата на фурната и се запичат на 180 С до готовност на кашкавала.
Да ви е вкусно!