Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Бързо сладко от смокини и лук

3
Бързо сладко от смокини и лук
Източник: Thinkstock / Guliver
Добави в Моят Кулинар
Рейтинг: 0
(още не е оценена)
време
45 мин.
порции
Промени
Рецептата е лесна
Начин на приготвяне
  • 1

    Загрейте зехтина в тиган. Добавете предварително нарязания на ситно лук.

     

  • 2

    Намалете температурата, покрийте с капак, като от време на време трябва да разбърквате. Лукът трябва да се карамелизира хубаво, което отнема 20-тина минути.

  • 3

    Добавете нарязаните смокини. Гответе ги, докато се размекнат. Добавете балсамовия оцет и запържете до изпаряването на всички течности.

  • 4

    Прибавете захарта постепенно, като опитвате на вкус, докато постигнете желаната сладост.

  • 5

    Подходящо за препечени филийки, крекери и др.

продукти
Коментари(3)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
3
elena atanasova
16.09.2013 | 09:54
Учуди ме червеният лук в рецептата!
2
poli asenova
13.09.2013 | 11:11
Иначе може и да е вкусно.
1
poli asenova
13.09.2013 | 11:11
Само, че лука нещо ми е странно.
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
  "Винаги готвя с вино. Понякога дори го добавям в храната!" Уилям Клод Фийлдс, американски комик  
  • Ето и няколко варианта за мекици, за да не се чудите какво да си приготвите за закуска
  • Време е за канелените сладкиши с орехи
  • Телешко месце с гарнитура от авокадо, картофки и свежа салата
  • Зелник, ама най-лесният на света!
  • А какво е есента без тиквените сладкиши?
Митница на летището в Амстердам. - Каква е целта на посещението ви в Холандия? - Да пушим трева и да посетим Червените фенери. - Да,...