Маята се слага в млякото и се бърка до разтапяне. Добавят се 3 супени лъжици захар и леко разтопената свинска мас. Замесва се средно меко тесто, което се разделя на 7 топки.
Всяка топка се разточва тънко (5 мм.) на кръгъл лист и се реже на 16 триъгълника. В широката част на всеки триъгълник се слага по малко от течния шоколад и се навива на малка кифличка. Нареждат се в тава върху хартия за печене.
Пекат се в загрята фурна на 220⁰С за 15 мин. Предварително се прави сироп от 1 ½ ч.ч. вода и 1 ч.ч. захар. Сиропа трябва да е охладен.
След изваждане на кифличките от фурната, всяка се топва в сиропа, веднага се вади и се подреждат в поднос, без да се допират една до друга до поемане на сиропа.