Загрейте фурната на 280 С.
Намажете дъното на формата с масло и сложете хартия за печене. Поръсете с какао.
Смесете останалото какао, брашното, содата, бакпулвера, солта и захарта в купа. Разбъркайте заедно с олиото и разбитите яйца, сложете ванилията, водата и млякото, в което предварително сте сложили сока от лимона (трябва да изчакате малко, за да се пресече, това е т.нар. Buttermilk) с миксер на бавна степен. Разбивайте 2 минути, до получаване на гладка текстура.
Сложете тестото във формата. Печете за 45-55 минути, или до суха клечка.
Извадете тортата и оставете да изстине на скара за около 20 минути. След това пристъпете към изваждане. Махнете хартията от дъното. И отново сложете на решетката. Когато е напълно изстинал, разрежете през средата, за да се получат два блата.
Сложете единия в поднос, намажете с разтопен шоколад, сложете и другия отгоре и залейте с останалия шоколад. Количеството на шоколада зависи от вкуса, ако искате по-наситен шоколадов вкус, добавете още.