Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Особено полезни кухненски джаджи

по статията работи: | 02 януари 2013 Прочитания: 2985
Или без какво не може добрата кухня
Особено полезни кухненски джаджи
Източник: Photl

Както има уреди, които „подритвате“ из кухнята и се чудите защо въобще ги притежавате, така има и съоръжения, без които една добра кухня не може да функционира. Изненадващо или не, това са нейните най-основни елементи. И те са четири, подобно на стихиите. Въпреки че най-добре стихиите въобще да не намират място в кухнята, особено водата и огъня.

 

Качественото ренде

 

При наличието на толкова много кухненски роботи, пасатори, преси, човек би се зачудил за какво ще му послужи тъй елементарното ренде. Ретро или не в разбиранията си, лично аз без ренде не мога. Салатата от моркови и червено цвекло не би била същата, ако зеленчуците не са подготвени на ръка.

 

Отнема повече време и е трудоемко, и точно тук огромна роля изиграва качеството. Когато купувате ренде, не се хвърляйте на най-евтиното, а добре обмислете кои са важните за вас негови характеристики.

 

Удобната дъска за рязане

 

Кълцането директно върху масата или плота може да се случва само в екстремни случаи, когато бързаме или сме отрупали всички повърхности за рязане. Ето защо, вместо една, може да имате комплект от 2 или 3 дъски. Почти няма ястие, в чието приготвяне да не участва тази полезна и ергономична плоскост.

 

Комплектът ножове

 

Без него, рязането е невъзможна мисия. И в неговия внимателен избор не трябва да пестите. Пред собствените ми очи се е случвало дървената дръжка на нож да се сцепи на две. Още повече, (почти) всеки продукт изисква употребата на конкретен нож. Когато сте в магазина, задължително хванете ножа за дръжката.

 

Удобен ли ви е? Пасва ли на дланта ви? От цяла стомана ли е ножът, или е „споен“ при дръжката? Това са въпроси, на които трябва да си отговорите.

 

 

Поставката за прибори

 

Важна е, защото държи всички прибори по местата им. Групирани по вид, разделени по размер. Колкото повече отделения има, толкова по-добре. Напомням ви винаги да прибирате приборите си подсушени и да ги държите подредени.

Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
  "Винаги готвя с вино. Понякога дори го добавям в храната!" Уилям Клод Фийлдс, американски комик  
  • Картофки, ама по-така ;)
  • Време е за канелените сладкиши с орехи
  • Малки кашкавалени соленки :)
  • Всеки ще се зарадва на подобна изненада, щом има шоколад!
  • Телешко месце с гарнитура от авокадо, картофки и свежа салата
Намерих чиния с торта в хладилника и бележка "НЕ ЯЖ"! Сега в хладилника има празна чиния с бележка "Една торта НЕ може да ми нарежда...