Случвало ли ви се е да сте изморени, да нямате време за готвене и да си мислите, че, докато стане манджата, вече ще сте заспали?
Съвсем нормално в това забързано ежедневие да нямаме много време за губене в кухнята. Затова и постоянно се чудим как да улесним готвенето и да го направим максимално бързо.
Вижте 8 лесни трикчета, с които със сигурност ще спестите доста време. Накрая на статията ще срещнете и линка, който да ви отведе до любопитното видео :)
Как да обелим по-бързо чесъна
Ще хапвате таратор или пък шкембе чорба, но не ви се белят 100 скилидки чесън. А таратор без чеъсн не може. Ето ви едно революционно решение за скорострелно белене на чесън.
Първо, с цяла длян рязко смачкайте цялата глава чесън. Така ще се отделят скилидките една от друга. След това ги сложете в купа, покрийте с друга купа (или тава) и разтръскайте силно. В резултат на това люспите ще паднат сами.
Как да нарежем по-лесно салатата айсберг
Или по-точно как да й махнем основата много бързо. Ударете салатата айсберг в плота на масата с основата надолу, след това само издърпайте основата.
Как да измиете рендето по-бързо
Напръскайте го със спрей за готвене, който ще го омазни и след това ще направи миенето му значително по-лесно.
Може да използвате същия метод и когато бъркате с лъжица в мед. След това измиването на лъжицата ще бъде много лесно, защото по нея няма да полепне мед.
Как да проверим дали яйцата са годни за употреба
Нещо, което вече сме ви издавали като тайна, но за неразбралите - пуснете яйцето в чаша с вода. Ако потъне, значи е в "срок на годност". Ако остане на повърхността – не е годно:)
За още лесни трикчета, изгледайте видеото :)