Загрейте фурната на 200 С. Намазнете хартия за печене.
Кипнете вода в среден тиган. Добавете ориза при постоянно разбъркване. Намалете температурата, покрийте и оставете да къкри 20 минути. Махнете от огъня и оставете настрана.
Подредете чушките (камби), срязани на половина като лодки, върху хартията. Печете ги около половин час, или докато омекнат.
През това време, загрейте олиото в тигана. Добавете лука, босилека, солта и пипера. Можете да добавите още подправки по избор. След 2-3 минути прибавете домата и гответе още 5 минути. След това изсипете ориза и разбъркайте хубаво.
Махнете от огъня, добавете натрошеното сирене и с помощта на лъжица напълнете чушките.
Запечете ги за още няколко минути. Консумирайте мигновено.