Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Тишпищи с кокос

6
Тишпищи с кокос
Източник: Thinkstock / Guliver
Добави в Моят Кулинар
Рейтинг: 0
(още не е оценена)
време
90 мин.
порции
Промени
Рецептата е умерено трудна
Начин на приготвяне
  • 1

    Подгрeйте фурната на 180 градуса.

  • 2

    Първо започенете с приготвянето на сиропа. Сварете водата и 1 и 1/2 ч.ч. захар, докато сиропа не остане една трета от първоначалното си количество. Оставете да изстине.

  • 3

    След това, за да приготвите сладкиша, разбъркайте яйцата, олиото, 1/2 ч.ч. захар и ванилията.

  • 4

    В отделна купа смесете сухите съставки - брашното, бакпулвера, солта и 1 ч.ч. от кокосовите стърготини. Добавете към тази смес и заквасената сметана. Рабъркайте.

  • 5

    Съберете двете смеси и бъркайте до получаване на гладка смес.

  • 6

    Изсипете в правоъгълна тава върху хартия за печене. Оставете да се пече около 30-40 минути, или докато стане златисто.

  • 7

    Извадете готовия сладкиш от фурната и оставете да изстине за десетина минути.Нарежете на ромбове и залейте със студения сироп.

  • 8

    Поръсете с останалата част от кокосовите стърготини.

продукти
Коментари(6)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
6
vili deneva
05.12.2013 | 08:36
Отговор на коментар #4 от stefaniika koleva:
Много ми хареса.
5
vili deneva
05.12.2013 | 08:35
Впечатлена съм от идеята.
4
stefaniika koleva
04.12.2013 | 08:49
Отговор на коментар #1 от Anna Vasileva:
И на мен много ми допадна.
3
stefaniika koleva
04.12.2013 | 08:49
Супер интересна рецепта.
2
gabriela gabrielova
03.12.2013 | 22:20
Хареса ми този десерт.
1
Anna Vasileva
03.12.2013 | 16:22
страхотно изглежда този десерт, задължително ще го изпробвам!:)
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
  "Виното става по-добро с възрастта. Колкото повече остарявам, толкова повече го оценявам." Анонимно  
  • Ето и няколко варианта за мекици, за да не се чудите какво да си приготвите за закуска
  • Ароматни, плодови мъфини за съботна закуска
  • Малки кашкавалени соленки :)
  • Картофки, ама по-така ;)
  • Време е за канелените сладкиши с орехи
Понякога си казвам "Стига си ял, Пешоооо"... И продължавам да ям, щото не се казвам Пешо :D