Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

"Бохчички" с ябълки

"Бохчички" с ябълки
Източник: Thinkstock / Guliver
Добави в Моят Кулинар
Рейтинг: 5
(базиран на 1 отзив)
време
40 мин.
порции
Промени
Рецептата е умерено трудна
Начин на приготвяне
  • 1

    Разбийте 50 грама от маслото със 100 грама захар.

  • 2

    Прибавете разбитите на сняг белтъци, орехите и брашното.

  • 3

    Замесете тесто. Оставете го да почива 30 минути.

  • 4

    Издълбайте необелените ябълки. Набодете кората им с вилица и ги напълнете с остатъка от маслото, 3 с.л. захар, канелата и стафидите.

  • 5

    Разточете тестото и го нарежете на квадрати. Поставете във всеки по 1 ябълка. Слепете краищата им.

  • 6

    Наредете "бохчичките" в намазнена с масло тава.

  • 7

    Печете ги около 30 минути при температура 200 градуса.

  • 8

    Още топли ги поръсете с пудра захар.

Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
  "Солта е създадена от най-чистите родители: слънцето и морето." Питагор  
  • Ароматни, плодови мъфини за съботна закуска
  • Всеки ще се зарадва на подобна изненада, щом има шоколад!
  • Време е за канелените сладкиши с орехи
  • Телешко месце с гарнитура от авокадо, картофки и свежа салата
  • Зелник, ама най-лесният на света!
Дъщеря учи за готвач. Майка й я пита: - А разрешават ли ви да ядете, това което сте приготвили? Дъщерята (през сълзи): - Карат ни!