Прасковките са сред сладките символи на детството отпреди няколко десетилетия. Едно от малките удоволствия бе да отлепиш двете половинки и да оближеш сладкото по средата.
Едва ли има дете (и възрастен), което да не е извършвало това действие (което днес виждаме в телевизионния клип на едни вносни бисквити).
Поради липсата на кой знае какво разнообразие в захарните изделия, прасковките се откриваха навсякъде.
Днес обаче най-добре е да си ги приготвим сами у дома, ако изведнъж сме усетили носталгия по сладкишите от близкото минало.
За целта, предлагаме ви 3 рецепти за сладки прасковки.
Време на приготвяне: 60 минути
Тази рецепта изисква употребата на маргарин и мас.
Замесва се тесто от яйцата, 1 ч.ч захар, меда, олиото, содата и брашното.
От него се правят малки топчета.
Слагат се в намазнена и набрашнена тава и се пекат на 150-160 С, докато порозовеят (...).
Време на приготвяне: 90 минути
Тази рецепта изисква употребата на мас.
Захарта и яйцата се разбиват до побеляване и се добавя киселото мляко (в него се слага амонячната и бикарбонат сода), маста и ванилията (...).
Време на приготвяне: повече от 90 минути
С мас.
Яйцата и една чаена чаша захар се разбиват до побеляване и се добавят киселото мляко с хлебната сода и свинската мас.
Добавя се есенцията. В брашното се поставя амонячната сода и от всичко това се замесва меко тесто, от което се правят топчета колкото орех (...).