Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Бабина баница

Бабина баница
Източник: Звезделина Георгиева Златева
Добави в Моят Кулинар
Рейтинг: 0
(още не е оценена)
време
40 мин.
порции
Промени
Рецептата е умерено трудна
Начин на приготвяне
  • 1

    Яйцата се разбиват в дълбока купа и към тях се добавя киселото мляко, като отново се разбива добре получената смес.

  • 2

    Към сместа се прибавят чаена лъжичка хлебна сода и олио – 100-150 мл. в зависимост от грамажа на корите.

  • 3

    Последно към вече разбърканата смес в купата се прибавя натрошеното сирене.

  • 4

    Тавата се намазнява с олио и в нея започват да се редят корите – на дъното на тавата се поставят две кори, като те трябва да стоят рошави, а не да се сгънат на две и да се покрие точно дъното на съда. Трябва корите да стоят нагънати и на неравномерни вълнички – т.е. хващате кората, леко я посмачквате, без да я късате и я поставяте така, че да покрие едната половина на тавата.

  • 5

    Двете кори на дъното се заливат с около 1 черпак от приготвената смес. Отново се редят 2 кори и се заливат със смес и така до приключването на корите и сместа. Най-отгоре на баницата също трябва да сложите от сместа за заливка.

  • 6

    Изливайте по малко от заливката и отстрани по ръба на тавата, за да не остане суха баницата в краищата й.

  • 7

    * Към сместа може да добавите 1/2 ч.ч. прясно мляко или газирана вода.

    * Ако сместа ви привърши, преди да са свършили корите, добавете към нея още 1 яйце, мляко или газирана вода.

  • 8

    Баницата се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна с вентилатор. Необходимо е около половин час за изпичането й – ще се ориентирате по красивия златист цвят на баничката.

  • 9

    След като я извадите от фурната, напръскайте баничката с малко студена вода и завийте тавата със стар вестник и с кухненска кърпа отгоре. След пет минути вече можете да режете баничката и да я сервирате. Да ви е вкусно!

Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
  "Винаги готвя с вино. Понякога дори го добавям в храната!" Уилям Клод Фийлдс, американски комик  
  • Сладките салами са едни от най-вкусните десерти :)
  • А какво е есента без тиквените сладкиши?
  • Картофки, ама по-така ;)
  • Ароматни, плодови мъфини за съботна закуска
  • Ето и няколко варианта за мекици, за да не се чудите какво да си приготвите за закуска
Митница на летището в Амстердам. - Каква е целта на посещението ви в Холандия? - Да пушим трева и да посетим Червените фенери. - Да,...