Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Банофи пай (Петя)

7
Банофи пай (Петя)
Източник: Petya Keranova
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:десерт
Кулинар:
Рейтинг: 0
(още не е оценена)
време
> 90 м.
порции
Промени
Рецептата е умерено трудна
Начин на приготвяне
  • 1

    Дулсе де лече: Препоръчвам ви да си го приготвите от предната вечер по следния начин: 1 консерва кондензирано подсладено мляко слагате в подходяща тенджера, за да го закрие водата, с която ще го залеете, варите 1 час, изключвате котлона и оставяте да изстине до другата сутрин.но не всичко си беше точно.

  • 2

    Четох какви ли не вариации - да се вари 2 часа, 5 часа и т.н., но истината е 1 час. Оставянето да изстине на котлона е напълно достатъчно, даже, отваряйки го, се изплаших, че много се е сгъстило.

  • 3

    Блатът може да бъде на бисквитена основа, от маслено или от друг вид тесто. В общи линии, до тук нищо странно - така е и при другите пайове. Тъй като в моята кухня бисквитените блатове не се радват на особено внимание (лесни били, а какво им е трудното на другите?), се спрях на следния. продукти за блата:
    --4яйца --200гр захар
    --200гр брашно

  • 4

    Яйцата се бият със захарта до побеляване и постепенно се прибавя брашното. Няма нужда дори от набухвател, но, ако искате да се презастраховате, сложете 1 бакпулвер. Няма нужда и да се пресява брашното, но ако искате, направете и това.

  • 5

    Има едно важно условие: продуктите да са от по-високия клас, особено брашното. В предварително загрята фурна на 180-200 С се изпича, като се проверява с клечка кога е готов. Оставя се да изстине и със шпатула върху него се нанася тофито.

     

  • 6

    Понеже по стените на металната кутийка остана доста от гъстата сладост, налях малко гореща вода да се разтвори, с вилица надупчих блата и го налях в получените отворчета, по този начин той допълнително се сиропира, но не прекалено.

  • 7

    Нарязах бананите на колелца и ги наредих върху млечния конфитюр. Залях целия сладкиш с разбитата до сгъстяване сметана и поръсих с прясно смляно кафе.

  • 8

    Уверявам ви,че такова пиршество,такава експлозия на вкусовите ми рецептури от перфектното сливане на банан с тофи небцето ми никога не беше изпитвало...

Подобни рецепти от форума
Коментари(7)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
7
Интересно виждане за крем с кондензирано мляко! Ще го направя непременно
6
кати
10.07.2013 | 14:42
Няма да мога да го направя.
5
kalinka kalinkova
31.01.2013 | 14:58
Ще се опитам да се справя.
4
Petya Keranova
31.01.2013 | 08:28
Може би Ви обърква това. че наричам сгъстеното кондензирано мляко по 3 различни начина: дулсе де лече( dulce de leche), тофи и млечен конфитюр (буквален превод от френски Confiture de lait). Това са синоними. Иначе не виждам какво да добавя освен, че като варите консервата трябва много да внимавате през цялото време да е покрита с вода, от гледна точка на безопасността. Ще ми е приятно да бъда полезна, ако ми зададете конкретни въпроси.
3
pepi damjnova
30.01.2013 | 19:19
Може ли по подробно да ни опишете всичко,Благодаря Ви.
2
Martina Yotova
30.01.2013 | 15:42
Нищо не разбрах от рецептата!!!
1
gabriela gabrielova
30.01.2013 | 11:46
Интересен десерт.
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
"Няма такова нещо като "лоша бира", просто някои имат по-хубав вкус от останалите." Били Картър
  • Всеки ще се зарадва на подобна изненада, щом има шоколад!
  • Време е за канелените сладкиши с орехи
  • А какво е есента без тиквените сладкиши?
  • Сладките салами са едни от най-вкусните десерти :)
  • Зелник, ама най-лесният на света!
Митница на летището в Амстердам. - Каква е целта на посещението ви в Холандия? - Да пушим трева и да посетим Червените фенери. - Да,...