Моята великденска трапеза :)
От всички продукти се замесва меко и гладко тесто както следва: Яйцата се разбиват със захарта и към тях се прибавят млякото, портокаловата кора, ванилията, содата, солта, маргаринът (разтопен, за да станат хрупкави), олиото и ореховите смлени ядки.
Тестото се оформя и се разточва на тънък пласт, като се изрязват различни формички.
Ефектно е да се изрежат два кръга, като на единия от тях се пробиват няколко дупки, за да може след изпичането и при слепването да се вижда пълнежът им. Или различни други формички.
Вече оформените сладки се подреждат в тава и се пекат на 250 С в предварително загрята фурна, като се наблюдават, защото стават готови за кратко време (1-2 минути).
Слепват се със сладко, шоколад или други вкусотии в наличност.