В найлонов плик за печене в микровълнова се слагат обелените (пресните картофи може да не се белят) картофи, нарязани на кубчета и поръсени с малко олио. Слагат се и 3-те почистени малки глави лук и се пекат 8 минути в микровълнова фурна.
Готовите картофи и лук се разпределят в 3 гювечета, слага се сиренето, натрошено или на филии (по 100 г на гювече).
Във всяко гювече се слага като пръстен по 1 кревирш, разпределят се маслините и по 1 яйце (всеки жълтък внимателно, за да остане цяло, се пробожда с вилица, за да не се пръсне при печенето), отгоре се поръсва с настърган кашкавал и по 1 с. л. олио.
Пече се в микровълнова фурна до готовност на яйцата. Докато сложите приборите, гювечетата са готови за консумация. Ако разполагате с пресен пипер, може да го нарежете на шайби и добавите над картофите. Подправки - по ваш вкус.