Маята се размива във водата, заедно със захарта и солта, прибавят се разбитото яйце, после 50 мл от олиото и при непрекъснато бъркане брашното, оставя се във включената на 50 С фурна да втаса.
Разстила се равномерно в голяма тава, застлана с хартия за печене, и се пъха в нагорещената на 220 С фурна за 10 минути максимум, колкото да я "грабне". После се намазва със сместа от останалите 50 мл олио, червения, черния пипер, пресования чесън, босилека, мащерката и се гарнира с нарязаните на дребно домати, 4 сварени яйца, кисели краставички, маслини, гъби, кренвирши и царевицата.
Не забравяйте, че пицата е измислена като храна за бедните и можете да я направите с каквито остатъци имате в хладилника. Единственото, без което няма как да минете при гарнирането, са доматите и настъргания кашкавал. И за пармезана важи принципа на Мечо Пух "Колкото повече, толкова повече". Така че обилно я покрийте с настъргания пармезан и запечете в силната фурна. Става бързо, особено ако предварително сте си нарязали продуктите.