За пандишпановата блат:
Разделят се яйцата на белтъци и жълтъци. Белтъците се разбиват на сняг като към тях постепенно се прибавя захарта.
Към получената смес се прибавят един след друг жълтъците и накрая олиото и се разбива добре.
Когато платката изстине, се отделя хартията и се разрязва на две равни части.
За млечния баварски крем:
Млякото затопляме почти да кипне и прибавяме захарта и ванилията.
В част от студеното мляко разтваряме брашното и получената течност прибавяме на тънка струйка при непрекъснато разбъркване към кипящото подсладено мляко.
Бърка се още известно време и се отстранява от огъня. В горещата смес един по един се прибавят жълтъците при непрекъснато бъркане.
Когато и кремът и блатовете са изстинали, всеки ред платка се сиропира с предварително приготвен сироп от вода и захар в съотношение 2:1 и се намазва с крем.
Най - отгоре се подреждат плодове в различни форми, предварително разбъркани с разтопен на водна баня желатин ( предварително накиснат в студена вода).
Оставяме тортата да стегне поне за 30 мин. преди поднасяне. Ако баварският крем не стане достатъчно плътен, можете да добавите още малко брашно или желатин.