Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Задушени краставици

Източник: Thinkstock / Guliver
Добави в Моят Кулинар
Националност:българска кухня
Кулинар:
Рейтинг: 3.3
(базиран на 6 отзива)
време
порции
Промени
Начин на приготвяне
  • 1 Измийте краставиците, обелете ги и ги нарежете на парчета с дължина и дебелина на пръст
  • 2 Сгорещете в тенджера маслото и сложете краставиците
  • 3 Добавете лимоновия сок, посолете и поръсете с черен пипер
  • 4 Прибавете 4-5 лъжици вода и задушете на слаб огън 15-20 минути
  • 5 Задушавайте, докато краставиците станат прозрачни
  • 6 Залейте с месенбульон и добавете сметаната, разбита с брашното
  • 7 Оставете да кипне и свалете от огъня
  • 8 Краставиците трябва леко да хрупкат
  • 9 Така приготвени те са превъзходна гарнитура за месо.
Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
  "Солта е създадена от най-чистите родители: слънцето и морето." Питагор  
  • Ето и няколко варианта за мекици, за да не се чудите какво да си приготвите за закуска
  • Телешко месце с гарнитура от авокадо, картофки и свежа салата
  • Всеки ще се зарадва на подобна изненада, щом има шоколад!
  • Време е за канелените сладкиши с орехи
  • Картофки, ама по-така ;)
Митница на летището в Амстердам. - Каква е целта на посещението ви в Холандия? - Да пушим трева и да посетим Червените фенери. - Да,...