Патладжанът се нарязва на кубчета и се осолява. Престоява около 15 минути, да се отцеди. Измива се и се запържват заедно с тиквичката до готовност, добавят се чесъна и копъра.
Готовите зеленчуци се отцеждат на салфетка, тъй като патладжанът е поел доста мазнина.
В подходяща чиния, с помощта на голям ринг или друга форма се слага цялата смес от патладжана и тиквичката. Отгоре се разпределя картофено пюре, смесено с топеното сирене, и хубаво се натъпква.
През това време се запържа лукът, нарязан на дребно, с настърганите на едро моркови, до готовност. И те се отцеждат върху салфетка.
Тази смес се разпределя отгоре и пак хубаво се натъпква. Внимателно се изважда рингът и се украсява с майонезата. Украсата може да бъде всякаква, плънката също.