Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Канелони с месо и сос Бешамел

Канелони с месо и сос Бешамел
Източник: Сия Рибагина
Добави в Моят Кулинар
Рейтинг: 0
(още не е оценена)
време
60 мин.
порции
Промени
Рецептата е умерено трудна
Начин на приготвяне
  • 1

    Месото се нарязва на малки парченца и се запържва в зехтина. 

  • 2

    Зеленчуците се почистват и нарязват на ситно.

  • 3

    Когато месото се запържи до златисто, се добавя лук, разбърква се и след 3 мин се сипва бялото вино, като се оставя да се задуши до изпаряване на течността. Добавят се тиквичката и гъбите, всичко се разбърква и след 5 мин. се слагат и червените чушки. Подправя се с черен пипер, риган, мащерка, вегета или сол. Всичко се изпържва добре за още около 5 мин и се отстранява от котлона.

  • 4

    Плънката се оставя да поизстине.

  • 5

    Приготвя се сос „Бешамел“ като в касерола на котлона се слага маслото да се разтопи, добавя се брашното, като се бърка непрекъснато с тел и като се запържи малко, се добавя топло прясно мляко. Бърка се непрекъснато до сгъстяване на соса, като се внимава да не загори. Накрая се подправя със сол, бял пипер и индийско орехче на вкус.

  • 6

    В правоъгълна тавичка (с размери 30 х 22 х 7) се слага половината от доматения сос, като се разпределя на дъното, слага се скилидката чесън, нарязана на ситно, и се поръсва с босилек. Отгоре се сипва с лъжица част от соса бешамел. Започва се пълнене и редене на канелоните. 

  • 7

    Взима се всяка тръбичка, затиска се с едната ръка единия отвор и през другия се пълни с помощта на лъжичка или с пръсти, като се „натъпкват“ хубаво. Редят се една до друга в тавичката и отгоре се поръсват с останалите домати и се залива с целия останал сос „Бешамел“. 

  • 8

    Тавичката се покрива с алуминиево фолио. Слага се във фурната и се задушават 20 мин на 180 С. Изважда се, маха се фолиото, слага се обилно настърган кашкавал и се запичат на същата температура още 15 мин до получаване на златиста кашкавалена коричка. 

  • 9

    Фурната се изключва и канелоните се оставят на изключена фурна още 10 мин. Накрая се сервират топли, но не горещи. 

Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
  "Винаги готвя с вино. Понякога дори го добавям в храната!" Уилям Клод Фийлдс, американски комик  
  • Всеки ще се зарадва на подобна изненада, щом има шоколад!
  • Зелник, ама най-лесният на света!
  • Телешко месце с гарнитура от авокадо, картофки и свежа салата
  • Ето и няколко варианта за мекици, за да не се чудите какво да си приготвите за закуска
  • Малки кашкавалени соленки :)
Жена и мъж се карат.  Жената: - КАКВО искаш? Мъжът: - Нека си спестим 1 час - напрво ми кажи какво искам...