Загрейте фурната на 180-200 С. Намазнете тавата с масло.
Загрейте зехтина и останалото масло в тиган. Сложете наситнения лук, солта, пипера и ги запържете за 5 минути. Добавете чесъна и оставете за още 30-тина секунди. Сложете тиквичките, нарязани на кръгове. Гответе, като разбърквате периодично, за около 20 минути. Сложете мащерката и отстранете от котлона.
Използвайки дървена лъжица извадете зеленчуците от тигана. Като запазите образувалия се сос.
Смесете яйцата и сметаната в купа, разбъркайте добре. Последователно разбъркайте заедно с останалия сос от пърженето. Когато всичко се смеси, залейте зеленчуците с тази смес, които сте сложили в касеролата за печене. Разпределете соса навсякъде.
Печете за 30 минути. Махнете от фурната и веднага поръсете обилно с настърган пармезан. По желание сложете и солени крекери с вкус на сирене, ситно натрошени. Върнете за още 15 минути във фурната.